Cercetătorii companiei Nestle dezvoltă alimente medicale
18 aprilie 2016Cercetătorii companiei Nestle SA creează profile genetice pentru a dezvolta alimente medicale, scrie Descoperă, citat de revista „Ce se întâmplă doctore?”. Acesta este una dintre ideile şi speranţele companiei pentru a creşte vânzările. Nu vorbim despre batoanele energetice de proteine pe care oamenii le cumpără înainte de antrenamente, este vorba despre altceva. Pe lângă aceasta, compania elveţiană este aproape de atingerea unei cote estimative de 15 miliarde de dolari datorită pulberilor şi băuturilor pe bază de prescripţie destinate să răspundă unor cerinţe nutriţionale specifice pentru a trata diverse boli.
Pe fondul unei populaţii în curs de îmbătrânire, ce se reflectă la nivel mondial, această piaţă are un mare potenţial pentru Nestlé, deoarece compania tranzitează vremuri dificile în piaţa sa tradiţională de ambalare a produselor alimentare. Spre deosebire de suplimente alimentare, alimentele medicale sunt destinate mai degrabă persoanelor cu boli cronice decât pentru persoanele sănătoase. Acestea trebuie să fie utilizate sub supraveghere medicală, deoarece au scopul să gestioneze boli grave, cum ar fi Alzheimer. Produsele medicale au ingrediente active derivate din produse alimentare sau ingrediente alimentare care sunt în general recunoscute de către Administraţia Produselor Alimentare şi a Medicamentelor din SUA ca fiind sigure.
Lasă un comentariu