Felicitări și aplauze fetelor de la BC Sirius Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 191 Vizualizări

Felicitări și aplauze fetelor de la BC Sirius

bc siriusClubul de baschet feminin BC Sirius Târgu-Mureș și-a văzut duminică visul cu ochii. După șapte ani de la înființare, echipa de senioare a promovat în Liga Națională. După turneul de trei zile disputat în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș, alb-roșiile au încheiat, la fel ca și grupa I din care au făcut parte în Liga I, pe prima poziție. Echipa antrenorului Steff Zakariás a învins cu 60-58 Universitatea CSM Oradea, cu 56-51 Politehnica Național Iași și cu 50-37 pe KSE Târgu-Secuiesc.

Mai lăudabil este faptul că aceast lucru a fost reușit cu jucătoare localnice, din Târgu-Mureș, județ sau din apropiere. Câteva dintre jucătoare au evoluat în edițiile trecute la alte echipe, orașul nemaiavând echipă în primul eșalon, iar acum au revenit „acasă”, pentru a pune umărul la obținerea acestei performanțe istorice pentru club. Printre acestea se numără Gál Emese, Bartha, Borbála, Meszáros Kata, printre cele mai experimentate, dar nu în ultimul rând, Janina Simionca. Aceasta din urmă a evoluat până acum mai mult în prima divizie, dar departe de casă, ultima dată la Craiova.

bc sirius1Revenită în orașul natal, a devenit căpitanul echipei. „Pentru noi a fost un sezon greu, chiar dacă am pierdut un singur meci. Acest turneu a fost foarte încărcat de emoții, evoluând în fața fanilor noștri. După cum s-a văzut, am terminat cu brio, pe primul loc, așa cum ne-am dorit. Asta înseamnă calificarea în Liga Națională, o mândrie pentru noi și pentru oraș, pentru generațiile de fete care sper că vor veni din spate. Pentru mine personal, această performanță are o semnificație aparte, deoarece este primul an an care evoluez în orașul natal. Este adevărat, am avut emoții și poate nu trebuia, fiind pregătite mult mai bine fizic și tehnic decât adversarele. Poate ne-au copleșit emoțiile evoluând acasă, dar fanii ne-au încurajat pe tot parcursul turneului și asta ne-a ajutat mai degrabă. A fost o experiență frumoasă pentru mine și mă bucur că am putut contribui la calificarea echipei în primul eșalon al baschetului românesc”, au fost cuvintele încărcate emoție ale căpitanului de echipă (foto 2).

bc srius2O singură premiantă din echipa „campioană”

Înaintea festivității de premiere la care au fost prezentate noile promovate, clasamentul final și echipei câștigătoare i s-a oferit o cupă din care să savureze șampania pentru această performanță, s-au acordat și primiile speciale ale turneului: pe posturi, cel de goșgeter, precum și echipa turneului. Un lucru oarecum curios, din lotul primei clasate, a așa zisei „campioane”, niciuna din jucătoare nu a făcut parte din cvintetul ideal. Cel mai bun „5” le-a avut în componență pe: Iringo Debreczi (ACS KSE Tg Secuiesc), Helga Csurulya (ACS KSE Tg Secuiesc), Nicolett Orban (CS Universitatea CSM Oradea), Andreea Aursulesei (CS Politehnica Național Iași) și Mădălina Cioroiu (CS Politehnica Național Iași). Titlul de coșgeter nu a fost atribuit, ci câștigat, pentru numărul de coșuri înscrise, acesta revenindu-i jucătoarei Iringo Debreczi (ACS KSE Tg Secuiesc), cu 63 puncte. „Cea mai de perspectivă jucătoare” a fost considerată cea a echipei din Oradea, Nicolett Orban, iar titlul de MVP (cea mai bună jucătoare) i-a revenit lui Iringo Debreczi (ACS KSE Tg Secuiesc), triplă „medaliată”. Singurul premiu special oferit mureșencelor i-a fost acordat lui Bartha Borbála (foto 3), cel de „Cea mai bună apărătoare”.

Echipa a intrat după acest succes într-o binemeritată vacanță, dar foarte scurtă, săptămâna viitoare urmând să-și reia antrenamentele.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE