Start în seriile play-off ale Ligii Naționale de Baschet Masculin BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 102 Vizualizări

Start în seriile play-off ale Ligii Naționale de Baschet Masculin

bc mures 1Luni, de la ora 17.30, BC Mureș Târgu-Mureș va susține primul meci din cadrul „sferturilor” Ligii Naționale de Baschet Masculin. Mureșenii vor întâlni în Sala Polivalentă din Craiova formația locală SCM Universitatea, urmând ca după două zile, miercuri, 20 aprilie, de la ora 18.00 cele două să susțină al doilea meci. Calificarea în semifinale va fi decisă după ce una din echipe va obține trei victorii din maximum cinci întâlniri. Cele două se vor reîntâlni în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș peste o săptămână, în zilele de luni și miercuri (dacă va fi nevoie), în 25 și 27 aprilie, de la orele 18.00. În caz de egalitate de victorii după cele patru întâlniri, jocul decisiv se va juca la Craiova, echipa doljeană fiind mai bine clasată la finalul sezonului regulat.

 

Ascendent moral pentru olteni

BC Mureș are un avantaj net în bilanțul întâlnirilor directe, în care conduce cu 15-8. Avantajul moral poate fi totuși considerat de partea doljenilor, care au fost aproape de a elimina „tigri” din Cupa României și au învins-o în ultimele două confruntări din campionat. Mureșenii s-au impus ultima dată la Craiova în ultimii cinci ani doar în toamna anului trecut, dar de atunci oltenii au câștigat ambele dispute din prima fază a turneului play-off. Se poate presupune însă că în ultima confruntare, în urmă cu doar câteva zile, formația mureșeană nu avea nicio „motivație”. Seriile câștigate în sferturi duc în schimb automat la lupta pentru medalii, unde mureșenii s-au aflat în ultimele trei ediții.

bc mures 2Se așteaptă obișnuitul „șoc” al schimbării

Înainte cu două zile de disputarea semifinalei Cupei României de la Oradea, la BC Mureș s-a căutat ceva care să aducă o creștere în evoluția echipei după seria de șase înfrângeri. Conform obiceiului, primul sacrificat este antrenorul, mai mult sau mai puțin vinovat. Astfel, s-a renunțat la serviciile lui Audrius  Prakuraitis și principal, deocamdată provizoriu a devenit secundul Szászgáspár Barnabás, secondat de antrenorul juniorilor, George Trif și de căpitanul indisponibil Ivan Ivanovic, preparator fizic rămânând în continuare Liviu Dumitru. Noul staff, împreună cu președintele Cornel Lungu este optimist în legătură cu finalul sezonului, un optimism justificat dacă se ține cont de felul în care s-a comportat echipa în semifinala Cupei României și de faptul că în umă cu un an BC Mureș pornea de pe locul 6 și ajungea în finala campionatului. „Îi mulțumim lui Prakuraitis pentru ce a reușit cu echipa și mă declar mulțumit de evoluția băieților de la despărțirea de el. Din păcate nu am reușit calificarea în finala Cupei României la Oradea, dar eu am încredere în echipa tehnică și în echipă că vom reuși calificarea pentru a patra oară în semifinalele campionatului. Deși suntem considerați așa zisa „a cincea roată” în acest play-off, dar am demonstrat și anul trecut că am depășit această fază, când nimeni nu ne dădea vreo șansă. Fac apel la toți suporterii și sponsorilor să fie alături de echipă și promitem că vom încerca să nu-i dezamăgim, la fel ca în ultimii ani, în care am prins de fiecare dată final-fourul. În ceea ce privește conducerea tehnică, la final consiliul de administrație va analiza situația la finalul sezonului cu cine vom  continua. Părerea mea personală este că aș prefera să mergem înainte cu oamenii de aici, cu valorile locale”

Schimbarea de atitudine poate aduce și victoriile așteptate

Noul antrenor principal, provizoriu deocamdată, este nimeni altul decât cel mai vechi pe banca mureșenilor, Szászgáspár Barnabás, fost jucător al echipei și mereu secund de la retragerea din activitatea de jucător. „Suntem într-o perioadă dificilă, dar suntem totuși cu targetul îndeplinit, calificarea în final-fourul Cupei României și în play-off în Liga Națională. Din păcate, în Cupa României nu am reușit mai mult, deși am fost foarte aproape de finală. Adevărul este că am avut mai mulți jucători așa considerați „cheie” care nu au evoluat la capacitate maximă din diverse motive. Suntem totuși mulțumiți per total de felul în care s-au dăruit băieții, chiar dacă am ratat câteva șanse bune de a ne califica într-o nouă finală spre finalul partidei. Timpul de la șocul produs de înlocuirea antrenorului a fost prea scurt. De obicei aceste înlocuiri aduc schimbări, cel puțin în felul în care jucătorii se implică. Este totuși dificil să treci peste decepția seriei de șase înfrâgeri consecutive. Pot spune că se simte totuși o schimbare de atitudine, băieții și-au dat sufletul pe teren. Urmeză seria din play-off cu Craiova, un adversar incomod, joacă un baschet apropae „murdar”, au jucători masivi, cu experiență și profită de orice ocazie. Ne-am pregătit foarte bine, fizic și tactic și vom încerca să facem încă un pas în play-off. Și dacă ne întoarcem de la Craiova cu două înfrângeri, putem obține două victorii acasă și în cel decisiv totul va fi diferit”, au fost cuvintele lui Szászgáspár Barnabás. Adevăratul „veteran” al clubului a mai mărturisit faptul că dintre toți tehnicienii alături de care s-a aflat pe bancă, Srecko Sekulovic a fost cel alături de care s-a lucrat cel mai bine.

Antrenor secund a devenit un alt fost jucător al echipei, George Trif, cel care este și coordonatorul centrului de juniori al clubului. „Deocamdată nu pot spune doar că voi ajuta cu tot ceea ce pot echipa. Evident că îmi doresc ca jucătorii din Târgu-Mureș, crescuți și formați la noi să joace cât mai mult, să aibă evoluții bune, dar acest lucru va depinde în primul rând de ei, de felul în care vor convinge prin evoluții antrenorul principal”, a spus George Trif.

Foto 1: Toth Csaba

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE