Adrenalină în mijocul naturii, la concursul Tactical Challenge Timp liber
  • admin
  • 0 comentarii
  • 540 Vizualizări

Adrenalină în mijocul naturii, la concursul Tactical Challenge

3Poligonul Fan Arm din localitatea Orşova Pădure, comuna Gurghiu a organizat sâmbătă 16 aprilie concursul de tir sportiv Tactical Challenge, competiţie care a reunit la start 31 de trăgători, de la amatori la profesionişti, care au avut de trecut trei probe, trasul cu pistolul de 9 mm, cu Kalashnikov 7,62 mm şi cu arma semiautomată de 12 mm.

1„Ideea acestui concurs a fost ca să diversificăm tragerile, să nu existe acea monotonie, doar doar talere. Aunci am introdus probe combinate, şi numai glonţ. Dat fiind faptul că este singurul poligon autorizat pentru glonţ, multă lume a devenit tot mai interesată. Celor care au dorit să tragă cu glonţ la ţinte fixe sau mişcătoare le-am dat ocazia să tragă la cât mai multe probe, să fie cât mai distractiv pentru ei”, a precizat instructor Florin Pârvulescu, administratorul poligonului Fan Arm, organizatorul concursului Tactical Challenge. Concurenţii au avut de trecut trei probe de foc, 9 focuri cu un pistol Steyr 9 mm (trei pentru cele trei ţinte situate la 5, 10 şi 5 metri), 6 focuri cu un pistol mitralieră Kalashnikov (trei pentru fiecare din cele două ţinte situate la 50 şi 100 de metri) şi 4 focuri cu arma Baical MP 155 de 12 mm pentru ţinta în mişcare (stânga-drepta) situată la o distanţă de 50 de metri.
Adrenalină şi aer curat
4Printre competitori s-au aflat şi amatorii, pasiunea pentru adrenalină fiind cea cea i-a determinată să petreacă o după amiază în poligonul Fan Arm. „Am venit prima dată în poligonul Fan Arm anul trecut, după deschiderea lui. Am auzit de organizarea acestui concurs şi am venit din nou, să ne distrăm, să ne simţim bine în această zi plăcută. De vină pentru această prezenţă a mea e adrenalina, trasul cu o armă îţi dă o stare aparte, apoi plăcerea de a veni în natură, sunt motivele care au făcut să vin din nou în acest poligon. Prima dată am fost cu familia, am tras doar individual, am învăţat practic cum se trage cu o armă, iar acum sunt prezent în cadrul unui concurs. Din ce am observat, concurenţii sunt persoane care fac parte din trupele speciale de intervenţi. Ei sunt profesioniştii din cadrul concursului, iar noi ar trebui să ţinem pasul cu ei, având în vedere că noi suntem amatori. Sperăm ca şi la următoarele concursuri să putem participa în număr cât mai mare, iar nivelul nostru să fie cât mai ridicat în ce priveşte trasul cu arma”, a precizat Demeter Cristian din Reghin.
Primează pasiunea
5La polul opus au fost competitorii profesionişti, printre aceştia numărându-se şi Ovidiu Dragoş, Cluj Napoca, prezenţă constantă în poligonul de la Orşova Pădure, precum şi la competiţiile de profil din ţară şi străinătate. „Ne place foarte mult aici, ne simţim bine, ne reîntâlnim cu oameni dragi. Pe lângă toate acestea primează pasiunea. Ne bucurăm că tot mai multă lume este interesată de acest sport, şi ce e şi mai important, se vede pe feţele lor că se simt bine venind în acest poligon. Am participat şi la numeroase concursuri în afară, dar curiozitatea şi dorinţa de a face un schimb de experienţă ma făcut să vin aici la Fan Arm, ceea ce este un lucru extrem de benefic. Faţă de cei din afară şi trăgătorii de la noi nu sunt foarte mari diferenţe, dar faptul că ei au foarte mult exerciţiu şi foarte multe poligoane sunt cele care fac diferenţa. Acest sport în afară este mult mai vechi, în ţările vecine, în Ungaria, Austria se paractică de peste 70 de ani. Ei au acolo un colectiv format, dar ca şi aici, lumea se bucură de fiecare întâlnire, fac ce le place, ceea ce reprezintă un mare plus”, a precizat Ovidiu Dragoş.
Potrivit acestuia pasiunea este cea care cântăreşte cel mai tare, costurile trecând pe planul secund. „Nu numărul de cartuşe trase dă valoarea unui trăgător, este vorba de talent, de îndrumător, de cel care te preia şi îţi explică, instructorul de tir sportiv , şi mâna lui se vede foarte repede , şi implicit de veleităţile persoanei. Indiscutabil la toate acestea primează talentul şi plăcerea de a trage. În ce priveşte costurile, dacă discutăm de pistol şi Kalashnikov în poligon, costurile sunt relativ mici, îşi poate permite aproape orice angajat. În schimb la talere este o altă discuţie, e o taxă de participare şi în funcţie de numărul de talere trebuie să-ţi plăteşti cartuşele. Dar cea mai costisitoare este deplasarea, nu atât suma cheltuită în poligon ci deplasarea în sine, cazarea, tot ce ţine de aceste aspecte.”, a spus Ovidiu Dragoş.
Facilităţile poligonului Fan Arm
Deşi se află doar în al doilea an de funcţionare, poligonul Fan Arm începe să fie din ce în ce mai cunoscut de pasionaţii de tir, care au parte nu doar de o porţie consistentă de adrenalină, ci şi de un loc minunat în natură, oferit cu generozitate de peisajul locului.

2„Pentru al doilea an de funcţionare al poligonului ne declarăm mulţumiţi, au început să vină din ce în ce mai mult. Mulţi vin la aer curat, aici le putem oferi toate condiţile, spaţiu de grătar, apă curentă, anul acesta am rezolvat şi internetul, şi încercăm să mergem spre mai bine. În ce priveşte poligonul, aici găsesc în primul rând instructorii care îi învaţă cum să mânuiască o armă, ceea ce este foarte important, când,unde şi cum se poate folosi arma respectivă. Acum, cu apariţia noii legi a armelor  îndemn toată lumea să vină în poligon, să testeze armele, ceea ce e un lucru foarte bun fiindcă sunt mulţi oameni care şi-au cumpărat o armă şi nu au folosit-o niciodată. De aceea, tuturor celor care vin în poligon le recomand să înceapă cu o armă mică. Pentru începători cel mai indicat ar fi să tragă cu o armă cu aer comprimat, să urce frumos în 22-lere, după aceea să ajungă la o carabină, după ce trec anumite standuri de probe”, a precizat Florin Pârvulescu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE