Ansamblu senzorial unic în România, lansat de Asociația de Luptă împotriva Bolii Parkinson Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 173 Vizualizări

Ansamblu senzorial unic în România, lansat de Asociația de Luptă împotriva Bolii Parkinson

stire parkinsonAsociația de Luptă împotriva Bolii Parkinson a lansat luni în pasajul pietonal de la Universitate „Instalația din Lalele”, ansamblu senzorial unic în România, care marchează Luna de Luptă împotriva Bolii Parkinson, anunță AGERPRES. „Instalația din Lalele” este prima instalație interactivă din România dedicată informării și cunoașterii unei afecțiuni, care transpune artistic unul dinte cele mai cunoscute simptome ale bolii Parkinson, tremorul incontrolabil, și va fi expusă în pasaj în perioada 18 — 24 aprilie.

Fiecare dintre cele șapte lalele care alcătuiesc instalația prezintă un tremor redat atât fizic, cât și prin intermediul luminii. Atunci când lalelele sunt atinse, tremurul încetează și lalelele emit un mesaj sonor de mulțumire. „Simptomele motorii sunt cauza pentru care pacienții cu boala Parkinson sunt cel mai adesea confundați cu persoane aflate în stare de ebrietate și, astfel, stigmatizați. Prin crearea acestei instalații unice în România, ne-am dorit să transpunem, pe înțelesul publicului larg, aceste simptome. Sperăm că prin interacțiunea cu instalația să creștem empatia publicului larg pentru pacienții cu boala Parkinson și să îi îndrumăm pe cei care observă aceste simptome către medic”, declară Dan Răican, președinte al Asociației de Luptă împotriva Bolii Parkinson.

Potrivit președintelui de onoare al Societății de Neurologie din România, Ovidiu Băjenaru, Parkinson este cea de-a doua afecțiune neurologică degenerativă ca frecvență, în acest moment fiind estimat, la nivel național, un număr de peste 72.000 de pacienți diagnosticați.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE