Share

Home / Invatamant / Despre meserii cu elevii reghineni, la Uila şi Batoş

Despre meserii cu elevii reghineni, la Uila şi Batoş

DSC_5596Săptămâna Şcoala Altfel a prilejuit tinerilor elevi reghineni să beneficieze de o inedită excursie în zona Batoşului, prilej cu care au învăţat despre meserii. Un număr de 80 de elevi au  vizitat  marţi, 19 aprilie  firma Neon & Sign din Reghin, după care au gustat pe viu aerul unei livezi pomicole din Uila, excursia fiind completată de vizitarea cramelor Liliac din  Batoş.  “Aplicăm proiectul Joburi pentru viitor, ,câştigat în cadrul programului „Abonament pentru comunitate”. Un număr de 80 de elevi sunt într-o excursie pentru a învăţa despre meserii. Am început cu firma Neon& Sign din Reghin unde copiii au fost impresionaţi de reclamele luminoase şi de modul în care ele se realizează.Excursia a continuat cu o ieşire în natură, pe dealurile de la Uila, am vizitat livada de aici, prilej cu care am aflat mai multe lucruri despre merele care le cumpărăm din supermarket despre care nu ştim de unde provin. Ultima staţie a excursiei a fost  la Batoş, la Cramele Liliac, unde copiii au putut  vedea adevăratul mod de creştere a viţei de vie şi în ce priveşte producerea vinului”, ne-a declarat Smaranda Puşcaş, profesor învăţământ primar la Gimnaziul “Alexandru Ceuşianu”.

„Dealurile Uilei s-au umplut de râsetele lor”

Bucuria copiilor a fost fără margini, excursia oferindu-le informaţii despre meseriile care le pot îmbrăţişa pe viitor . „Acest proiect s-a născut din dorinţa de a face un lucru interesant pentru copii.  În zilele noastre paleta de oferte care copiii cred  le au cred  este foarte restrânsă. Toţi doresc să se facă medici, poliţişti şi vedete, iar noi vrem să le demonstrăm că există multe alte meserii la care ei nu au avut acces. Datorită abonaţilor Fondului pentru Comunitate Reghin copiii noştri au şansa să facă această excursie din care au foarte multe de învăţat. Copii sunt de la trei şcoli din Reghin, respectiv Gimnaziul „Alexandru Ceuşianu”, Gimnaziul „Augustin Maior”  şi un grup de la Liceul „Petru Maior”. Copiii s-au simţit foarte bine, veselia a fost  maximă, chiar dacă soarele nu a fost foarte prietenos cu noi, bucuria lor a fost atât de mare încât dealurile Uilei şi Batoşului s-au umplut de râsetele lor”, a precizat Smarada Puşcaş.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

O notă de la Bac, dublată după contestaţii. Precizări făcute de şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş

Având în vedere acuzațiile nefondate apărute în spațiul public cu privire la rezultatul afișat la …

Share
Share