Peste 1.800 de elevi, implicaţi într-un proiect anti-cerşit Social
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 93 Vizualizări

Peste 1.800 de elevi, implicaţi într-un proiect anti-cerşit

111Conducerea Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane -Centrul Regional Târgu-Mureş a anunţat finalizarea campaniei naţionale „Cere ajutor. Nu cerşi!”. Derulată timp de şapte luni, campania a avut ca scop principal prevenirea traficului de persoane sub aspectul obligării la practicarea cerşetoriei.

„Cere ajutor. Nu cerşi!”

Potrivit comisarului şef de poliţie Cristina Gabriela Zaharia, coordonator proiect, pentru realizarea obiectivului campaniei, respectiv creşterea gradului de conştientizare cu privire la traficul de persoane în rândul comunităţilor vulnerabile, în cele şapte luni au fost organizate întâlniri specifice cu grupul ţintă format din tineri cu vârste între 8 şi 18 ani, dar şi cu lideri informali, reprezentanţi ai autorităţilor şi membrii ai comunităţilor vulnerabile. „Pliantele, şăpcuţele, brăţările, posterele, pixurile, tricourile şi ghiozdanele complet echipate, toate purtând sigla campaniei, au avut un impact deosebit asupra tinerilor cu care am interacţionat, asigurându-ne în acest fel că mesajul „Cere ajutor. Nu cerşi!” a fost înţeles şi dus mai departe. Au fost desfăşurate 45 de activităţi la unităţi şcolare din mediul urban şi rural, la care au participat peste 1.820 de elevi, 106 profesori, precum şi persoane instituţionalizate şi specialişti. În urma acestor întâlniri, grupul ţintă a realizat că locul tinerilor nu este în stradă, la cerşit, îndrumaţi de diferite persoane care profită de pe urma naivităţii lor, situaţie în care şcoala este abandonată, apar abuzurile fizice şi emotionale, iar expunerea este totală. Ei trebuie să cunoască faptul că există în comunitate organizaţii care îi sprijină şi ajută, un rol important avându-l rudele, cadrele didactice, poliţia, instituţiile publice sau ONG-urile”, a precizat comisar şef de poliţie Cristina Gabriela Zaharia.

Numere de telefon, în caz de urgenţă

În cadrul întâlnirilor, au fost aduse în atenţie apelul la 0-800-800-678 pus la dispoziţie de Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane şi apelul unic de urgenţă 112, ca un prim pas în sesizarea unor cazuri de persoane exploatate. „Finalul acestor activităţi l-a reprezentat întâlnirea cu factorii de decizie locali, organizată în comuna Petelea, comunitate cu persoane vulnerabile şi preponderent de etnie rromă, unde împreună cu partenerii implicaţi în reducerea fenomenului traficului de persoane au fost aduşi în atenţie factorii care favorizează fenomenul exploatării prin cerşetorie, problematica ce se naşte în jurul acestuia, aspectele discutate fiind de natură umană şi socială. Chestionarele aplicate cu această ocazie au fost de natură să întregească tabloul informaţional asupra temei în discuţie şi vor contribui la realizarea unui studiu ce se va realiza de către Institutul de Prevenire şi Cercetare a Criminalităţii”, a subliniat comisar de poliţie Cristina Gabriela Zaharia.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari



Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!