Home / Social / Talent şi culoare, la Street Art in the Park

Talent şi culoare, la Street Art in the Park

Distribuie

1World Art Day a fost marcată la Târgu Mureş prin evenimentul Street Art in the Park,  vineri, 15 aprilie. Aflat la prima ediţie, evenimentul a avut ca loc de desfăşurare parcul din piaţa Victoriei din Tîrgu Mureş, scopul fiind acela de a incuraja tinerii sa comunice si sa se afirme liber în spaţiul public  prin intermediul artei.  “Încercăm să dăm o alternativă tinerilor care  de regulă folosesc aceste sprayuri de grafitti pe clădiri, acţiuni considerate de tip vandalism, sancţionate de lege.  Pentru că foarte mulţi tineri pasionaţi de artă nu au posibilitatea de a a se exprima liber în public am considerat necesar, ca şi în alte metropole urbane ale lumii, să amenajăm un spaţiu cu nişte panouri unde tinerii să poată să-şi exprime creaţiile artistice liber, în public. Prin astfel de manifestări dorim să oferim tinerilor o alternativă de petrecere a timpului liber, de exprimare în public a creaţiei artistice, şi nu în ultimul rând de socializare”, ne-a declarat  Ionela Ciotlăuş, organizator Street Art in the Park, alături de tinerii din cadrul Asociaţiei Smart Students.

 “Dorim o schimbare a feţei oraşului”

2Printre cei care au dat savoare şi culoare evenimentului s-au numărat şi elevii Liceului de Artă din Târgu Mureş, de unde practic a pornit ideea Street Art in the Park. “Există un copil  la Liceul de Artă care mi-a dat ideea să organizăm acest eveniment. Mi-a aspus că la şcoală sunt evaluaţi cu note, acasă poate atmosfera e alta, şi nu au în timpul liber un loc unde să-şi poată pune în valoare opera liber astfel ca,  ea  să fie apreciată de publicul larg. Un eveniment de genul Street Art in the Park vine exact în întâmpinarea acestor dorinţe ale tinerilor, de a se putea exprima liber în spaţiul public. De asemenea, dorim o schimbare a feţei oraşului printr-o artă urbană pe care o punem în valoare. Avem foarte mult de învăţat din fantezia şi imaginaţia acestor tineri. Autorităţile, noi adulţii trebuie să oferim tinerilor şansa de a le ocupa timpul cu ceva util. Chiar şi acestor panouri pe care ei se exprimă  li se poate da o utilitate publică, să fie expuse stradal, poate chiar în instituţii. Sunt lucruri prin care tinerii, nu doar cei foarte talentaţi pot să se exprime public”, a precizat Ionela Ciotlăuş.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.