UMF Târgu-Mureș câștigă definitiv procesul privind stagiile clinice ale studenților în limba română Invatamant
  • admin
  • 3 comentarii
  • 371 Vizualizări

UMF Târgu-Mureș câștigă definitiv procesul privind stagiile clinice ale studenților în limba română

222Asociația Maghiară pentru Pregătire Medicală și Farmaceutică din România a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Justiție și Casație din România, procesul intentat împotriva Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș și Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) prin care se solicita anularea standardului ARACIS ca stagiiile clinice ale studențior să se desfășoare exclusiv în limba română.

După ce în 2014 Curtea de Apel din București a respins acțiunea inițiată de Asociație alături de alte organizații și partide maghiare, astăzi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România a respins definitiv recursul acestora ca fiind nefundat, potrivit site-ului www.scj.ro.

Decizia încheie un lung șir de procese inițiate în ultimii patru ani legate de Carta UMF, de modul de organizare a activității academice și de aplicarea Legii Educației Naționale nr. 1/2011, toate fiind câștigate de Universitate. Reprezentarea juridică a UMF Târgu-Mureş a fost realizată de avocat prof. dr. Ioan Pop Sabău.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • La accesul in UMF-TARGU MURES -tinerii Romani sunt discriminati fata de tinerii Maghiari de nationalitate ROMANA,fiindca unul Roman cade lejer cu media 8,00,pe cand maghiarul intra lejer si cu media 5,00 la UMF.M-a intreb?Cine/pe cine DISCRIMINEAZA???Aceiasi situatie se intampla si la REZIDENTIAT??Iar in majoritatea Clinicilor Muresene sunt ff multi profesori universitari ROMANI de nationalitate maghiara care perfectioneaza tinerii la REZIDENTIAT indiferent ca e roman sau maghiar.Prin 2011 cand cineva din familia mea a absolvit UMF-ul, l-a SALA SPORTURILOR am observat buna intelegere intre absolventii acestor tineri..romani/maghiari.Cei care dau cu NOROI in UMF,ar trebui saltati imediat de DNA.Capii acelor PARTIDE asa zis POLITICE.Uniunea asta care nu este PARTID POLITIC,se cace de cacao intr-una pe aici prin MURES.

    • Stimate domn Ilie-Ilie, nu stiu cand ati fost ultima data pe la avizierul UMF Tg-Mures in ziua examenului de admitere.Pot sa va asigur,ca nu se intra cu note de 5 la nici o linie de invatamant din cadrul UMF,in 2015 la linia maghiara ultima nota de admitere a fost 7,92 iar la linia romana 7,95. Deci despre ce vorbim? Iar in privinta rezidentiatului,fiecare candidat isi alege locul unde isi va urma specializarea in functie de nota scrisa la examen,poate sa fie roman,maghiar,turc sau german, tot nota de la rezi e importanta. Partidele politice ar fi bine sa se ocupe de politica si nu de UMF,daca n-ar fi ei,nimeni n-ar tulbura apele dintre studenti,chiar si asa,ne intelegem bine intre colegi.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE