B-unicii se alătură proiectului”Pământul are febră!” Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 176 Vizualizări

B-unicii se alătură proiectului”Pământul are febră!”

pamant

Cu ocazia Zilei Pământului, B-unicii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Tîrgu-Mureș se alătură acțiunilor desfășurate de organizațiile și instituțiile mondiale pentru a conștientiza importanța protejării mediului înconjurător.

Potrivit informațiilor furnizate de dr. Anca Florea, directoarea Căminului, pe data de 8 aprilie 2016 s-a dat startul proiectului ”Pământul are febră!”, o activitate ecologică prin care se dorește creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor municipiului Tîrgu-Mureș în privința colectării selective a deșeurilor. Campania, desfășurată în perioada 8-22 aprilie 2016, cuprinde mai multe activități, la care o mână de ajutor au întins și copiii de la Grădinița ”Albinuța”, elevii de la Gimnaziul ”Liviu Rebreanu” din Tîrgu-Mureș și studenții de la Universitatea ”Dimitrie Cantemir”.

Din PET-urile colectate, B-unicii vor fi susținuți în construcția unui gard ”eco” în curtea Căminului și diverse obiecte, decorațiuni florale amplasate tot  în curte,  un puzzle din capacele PET-urilor care vor înfrumuseța blatul unei mese.

Campania se va finaliza cu un eveniment ce va avea loc vineri,  22 aprilie, de la ora 11.00, la sediul Căminului de vârstnici din Tîrgu-Mureș, unde B-unicii vor prezenta un program artistic compus din două scenete, intitulate ”Strigătul de ajutor” și ”Povestea Pământului”.

Evenimentul va cuprinde și recitalul unui renumit interpret care s-a alăturat campaniei B-unicilor.

Istoricul zilei

În fiecare an, pe data de 22 aprilie, este sărbătorită Ziua Pământului, zi în care s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător.  Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson, în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arăta față de mediu. Dacă în primul an, Ziua Pământului a fost celebrată de 20 milioane de oameni, ulterior sute de milioane de oameni au transformat această zi într-o manifestare de amploare în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie sărbătoarea oficială a pământului, ca expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă pentru un viitor mai curat și mai verde.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE