Home / Cultură / Chants Sons Sur Scène, adjudecat de elevii Liceului de Artă

Chants Sons Sur Scène, adjudecat de elevii Liceului de Artă

Distribuie

1Aula Magna a Universității ”Petru Maior” din Târgu Mureș s-a umplut de tineri miercuri, 20 aprilie cu ocazia celei de a VI-a ediții a etapei locale a concursului Chants Sons Sur Scène, eveniment organizat de Institutul Francez din Cluj Napoca și ARPF Mureș în parteneriat cu Universitatea ”Petru Maior” din Târgu-Mureș și Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș. ”Este primul an în care Universitatea ”Petru Maior” se implică în organizarea acestui concurs cu legătură directă cu limba franceză. Este foarte important ca tinerii să aprofundeze limba franceză prin intermediul muzicii. Această artă le oferă o motivație superioară, ei nu mai învață elemente de limbă, muzica pentru ei fiind cea mai bună modalitate de a fi motivați în ce privește învățarea limbii franceze”, ne-a declarat lect. dr. Anca Murar, Facultatea de Științe și Litere din cadrul Universității ”Petru Maior”

Juriu format din artiști români și francezi

2La startul concursului s-au înscris 25 de concurenți grupați pe trei categorii de vârstă, 13-15 ani, 16-17 ani și 18-25 ani , care au interpretat o melodie în limba franceză acompaniați de un negativ sau de un instrumentist. ”Ne bucurăm că Aula UPM a fost plină, spiritul tânăr a fost cel care a pus stăpânire pe locația concursului, ultima categorie de vârstă prezentă în concurs fiind 18-25 de ani, dovadă a spiritului tineresc care animă acest concurs dedicat cântecului francez. Concurenții au avut parte de un juriu pe măsură, formați din artiști. Printre aceștia s-a numărat binecunoscutul Vizi Imre alături de cei doi oaspeți din Franța, componenții trupei Jane for Tea, prezenți în premieră la Târgu Mureș cu ocazia acestui concurs”, a precizat Anca Murar. Concurenții care au luat startul au fost,  la categoria de vârstă 13-15 ani  Bianca Boar Bianca Fărcas, Alexandra Gianina Rusu, Patricia Roberta Tapu (acompaniată la chitară de Denisa-Damaris Boca), Diana Alexandra Baciu ( chitară Denisa-Damaris Boca), Maria Bianca Berindei (chitară Flavius Ionuț Frenț), Diana Crișan, Adina Ioana Nistor și Daniela Costea. La categoria de vârstă 16-17 ani au concurat Natalia Golea, Andreea Fulop, Bianca Orga , Alexandra Gabriela Stoica (la pian David Fulop), Andreea Denisa Fărcas (chitară Ovidiu Pescăruș), Adela Suciu, Denissa Iulia Olteanu, Larisa Dragota, Diana Covaciu (chitară Denisa-Damaris Boca). Pentru categoria de vâstă 18-25 de ani s-au întrecut Vajda Boroka, Roxana Stoica, Denisa-Damaris Boca, Maria Golban, Raluca Hărșan & Bogdan Cormoș, Ioana Deac și Denisa Călușer.

Finaliștii Chants Sons Sur Scène

3În urma deciziei juriului, au fost desemnați cei trei câștigători care vor fi prezenți la finala Chants Sons Sur Scène care va avea loc în perioada 13-15 mai la Baia Mare. Cei trei câștigători sunt Daniela Costea, la categoria 13-15 ani cu piesa Comment vivre sans toi, Diana Covaciu cu piesa Zombie, acompaniată la chitară de Denisa-Damaris Boca la categoria 16-17 ani. Premiul 1 la categoria 18-25  ani a fost obținut de Denisa-Damaris Boca cu piesa J’ai laisse. Toți câștigătorii sunt elevi ai Liceului Vocațional de Artă din Târgu Mureș pregătiți de profesoara de limba franceză Mihaela Pașcan.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.