Ciprian Dobre, urmărit penal de DNA: „Nu cred că e întâmplător. Acuzaţiile sunt foarte grave…” Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 531 Vizualizări

Ciprian Dobre, urmărit penal de DNA: „Nu cred că e întâmplător. Acuzaţiile sunt foarte grave…”

222Biroul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a anunţat miercuri, 20 aprilie, că a dispus extinderea şi efectuarea urmării penale faţă de Ciprian Dobre, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, acuzat de luare de mită, spălare de bani şi folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. De cealaltă parte, Ciprian Dobre, care deţine şi funcţia de co-preşedinte al PNL Mureş, a declarat, pentru Agerpres, că „lucrurile sunt absolut halucinante” şi a dat de înţeles că demersul procurorilor anticorupţie, consemnat la aceeaşi oră la care colegul său de partid Dorin Florea îşi anunţa candidatura pentru un nou mandat de primar, nu ar fi întâmplător.

Donaţie din 2008, în vizorul DNA

În ordonanţa DNA, se arată că în perioada 30 noiembrie 2006 – 27 septembrie 2007, Consiliul Local Târgu-Mureş a emis cinci hotărâri care vizau interesele imobiliare ale unui om de afaceri, care nu au fost atacate în contencios administrativ de prefectul de atunci, Ciprian Dobre. „În același context, la data de 23 aprilie 2008, suspectul Dobre Ciprian Minodor, în calitate de prefect al județului Mureș, care avea obligația de a verifica și, după caz, de a ataca hotărârile Consiliului Local neconforme prevederilor legale, a primit de la omul de afaceri suma de 120.000 lei, într-un cont personal deschis în mod expres pentru astfel de “încasări”. Din suma astfel încasată, suspectul a retras în numerar 23.389 lei, iar o tranșă de 40.000 lei a fost direcționată, către o asociație care avea sediul la aceeași adresă unde funcționau firmele controlate de omul de afaceri. La data de 16 iunie 2009, suspectul Dobre Ciprian Minodor a inserat în declarația de avere faptul că a primit suma de 120.000 lei cu titlu de „donație”, în condițiile în care, acest aspect trebuia menționat într-un document similar întocmit anterior”, se arată în comunicatul DNA.

Dobre: „Lucrurile sunt absolut halucinante”

Acuzaţiile procurorilor DNA au fost catalogate ca fiind „grave” şi „dure” de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, care nu se consideră vinovat de presupusele fapte care i se impută. „Am aflat despre urmărirea penală cu o jumătate de oră înainte de comunicatul de presă. E o presupusă faptă care s-ar fi petrecut în urmă cu opt ani. Eu am fost foarte transparent în acel moment, am primit o donaţie într-un cont deschis la o bancă, pe care l-am folosit în campania electorală din 2008”, a declarat Ciprian Dobre, potrivit site-ului www.agerpres.ro. „Nu am o explicaţie, însă eu nu cred în întâmplări, nu cred că e întâmplător. Acuzaţiile sunt foarte grave… Dar aţi văzut că lucrurile sunt absolut halucinante, că nu aş fi atacat nişte hotărâri ale Consiliului Local Târgu-Mureş. Nici nu ştiu măcar despre ce hotărâri este vorba. Ei spun că am beneficiat de acea donaţie în luna 23 aprilie 2008, iar eu nu mai eram prefect din 10 aprilie 2008. La data aceea eram prefect demisionar. Acuzaţiile sunt dure şi nu am o explicaţie pentru ele. Am făcut totul la vedere”, a completat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE