Dorin Florea, urmărit penal de DNA: „Sper să se facă lumină cât mai repede!” Administratie
  • alex.toth
  • 3 comentarii
  • 290 Vizualizări

Dorin Florea, urmărit penal de DNA: „Sper să se facă lumină cât mai repede!”

111Biroul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a anunţat miercuri, 20 aprilie, prin intermediul unui comunicat, că procurorii anticorupţie au dispus extinderea şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, şi fiul acestuia, acuzaţi de luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită şi spălare de bani, precum şi împotriva unui om de afaceri acuzat de dare de mită şi spălare de bani. În replică, primarul Dorin Florea, care deţine şi funcţia de co-preşedinte al PNL Mureş, a afirmat, pentru Agerpes, că România este „o ţară în care s-a dat liber la delatori şi, din păcate, cei care suferă ca imagine sunt cei care fac treabă”.

Tranzacţie imobiliară, suspectată de DNA

Anunţul DNA a survenit aproximativ în acelaşi timp în care Dorin Florea susţinea o mini-conferinţă de presă în faţa Primăriei, în care şi-a făcut publică intenţia de a candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Târgu-Mureş. „La data de 30 iunie 2011, în baza expunerilor de motive ale primarului municipiului Târgu-Mureș, suspectul Florea Dorin, au fost emise un număr de nouă hotărâri ale Consiliului Local, având ca element comun realizarea proiectului “Prelungirea Căii Sighișoarei în două direcții”, proiect în care era direct interesat omul de afaceri Musgociu Mircea Nicolae, în contextul efectuării unor schimburi de terenuri cu Municipiul Târgu-Mureș. Acest lucru a fost urmat, la data de 9 decembrie 2011, de încheierea între o firmă reprezentată de suspectul Musgociu Mircea Nicolae și fiul primarului municipiului Târgu-Mureș a unui contract de vânzare-cumpărare având ca obiect un apartament (suprafață utilă de 159,99 metri pătraţi) situat în același oraș în schimbul sumei de 74.000 euro plus TVA. La data de 30 martie 2015, suspectul Florea Dan Aurel a vândut locuința respectivă, achiziționată la un preț subevaluat, contra sumei de 130.000 euro. În cursul anului 2013, acționând în aceeași manieră, suspectul Florea Dorin a continuat să sprijine afacerile și interesele financiare ale suspectului Musgociu Mircea Nicolae, referitoare la necesitatea achiziționării din proprietatea omului de afaceri a suprafeței de teren de 1.415,36 metri pătraţi, situat în Târgu-Mureș, zona Căii Sighișoarei (fosta Livadă Pomicolă Târgu-Mureș)”, se arată în comunicatul remis de DNA.

„Deciziile luate sunt în interesul oraşului”

Contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere, primarul Dorin Florea şi-a manifestat încrederea că se va lumină cât mai repede, „întrucât cetăţenii trebuie să vadă că deciziile luate în Consiliul Local Târgu-Mureş sunt în interesul oraşului”. „Nu ştiu cum să definesc coincidenţa asta (comunicatul DNA a apărut în acelaşi timp cu anunţarea candidaturii – n.r.) dar faptul că mă suspectează în urma unei delaţiuni a unei foste consiliere locale şi lider de partid, orice instituţie este normal să îşi facă datoria şi controalele. Asupra incriminărilor aduse, în care sunt suspectat, nu cred că trebuie să îmi fac nicio problemă pentru că lucrurile sunt foarte clare şi sunt hotărâri de Consiliului Local, unde nu poate să fie nicio suspiciune. Sper să se facă lumină cât mai repede pentru că cetăţenii trebuie să vadă că deciziile luate sunt în interesul oraşului. Este o hotărâre de Consiliu Local de care a răspuns fostul viceprimar Jozsa Tibor, care a şi negociat-o. Am văzut ce acuze sunt, lucrurile pot fi probate uşor, iar acestea rezultă din documentele pe care DNA le-a cerut. Sper ca după ce se studiază probele, DNA să vină să infirme aceste acuzaţii”, a menţionat Dorin Florea, potrivit site-ului www.agerpres.ro. „Pot să o iau ca o coincidenţă, mi-e frică să fac alte afirmaţii decât că e o pură coincidenţă. Mă afectează însă aceste acuzaţii, dar ce mă supără mai tare e că lucrurile puteau fi rezolvate mult mai repede, dacă mă chemau să dau explicaţii. Oricine are o minimă practică administrativă poate observa că ceea ce s-a făcut acolo, pe Calea Sighişoarei, este o practică cât se poate de corectă. Negocierea a fost făcută de domnul Jozsa, ştiu că a lucrat corect, iar faptul că fiul meu a cumpărat un apartament în Târgu-Mureş cu 90.000 de euro aş fi chiar tâmpit să cred că e mită”, a adăugat Dorin Florea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Lumina ??? Pai DNA scoate la lumina ce era la intuneric ..daca se va face lumina mai mare ..e din ce in ce mai groasa treaba !!!!!

  • Eu m-a pricep la imobiliare.Aici DNA-ul se balbaie cu pretul casei de 94000 euro in decembrie 2011 +TVA 5% =78000 EURO.Casa este vanduta apoi in 2015 cu 130000 euro.Preturile au crescut cam cu 25%,atat a fost si inflatia adunata in cei 5 ani.Si apoi daca ceri si cumparatorul da asta-i treaba.Trebuia sa ceara mai mult,poate i-a nmai adus ceva imbunatatiri.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE