Premierul Cioloş, interpelat de senatorul Frătean Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 64 Vizualizări

Premierul Cioloş, interpelat de senatorul Frătean

222Preşedintele Comisiei pentru Muncă, familie şi protecţie socială din Senatul României, social-democratul Alexandru Petru Frătean, a realizat marţi, 19 aprilie, o interpelare la adresa premierului Dacian Cioloş, cu tema „Politica şi securitatea energetică a României”, document în care atrage atenţia la politica şi securitatea energetică a României, problematică „cu impact strategic asupra societăţii româneşti”.

Una din temele importante ale interpelării face referire la Strategia Energetică a României, document elaborat în prezent de experţii Ministerului Energiei. „Am luat la cunoștință faptul că în această perioadă Ministerul Energiei lucrează la Strategia Energetică a României, valabilă pentru 2016-2030, cu perspectiva anului 2050 care urmărește să ofere o viziune de dezvoltare sustenabilă a ţării, care include evoluţia României către rolul de hub regional de producţie, înmagazinare şi tranzacţionare a energiei, centrarea pe consumatorul de energie ca principal beneficiar al diversificării surselor şi serviciilor de energie, dezvoltarea infrastructurii energetice concomitent cu introducerea de tehnologii inteligente și transparentizarea şi profesionalizarea actului de guvernanţă energetic”, a menţionat Alexandru Petru Frătean.

Nevoia de independenţă energetică

În finalul interpelării, preşedintele Comisiei pentru Muncă, familie şi protecţie socială din Senatul României solicită prim-ministrului Dacian Cioloş să-i comunice măsurile gândite de Guvern pentru corectarea disfuncţionalităţilor existente pe piaţa energetică autohtonă. „Realitățile prezentului sunt, însă, departe de aceste deziderate, iar în anumite situații chiar le contrazic. Conform informațiilor din spațiul public, se importă masiv energie și se preferă utilizarea potențialului hidro la maximum, în timp ce grupurile energetice pe cărbune stau oprite și continuă să rămână într-o situație disperată din punct de vedere financiar, fără a avea măcar semnalele unor soluții pentru acest sector. Deși politica noastră energetică ar trebui să fie bazată pe un mix energetic complex: hidro, nuclear, cărbune, petrol gaze, energie regenerabilă care să ne ofere independenţa energetică, în contextul actual securitatea energetică a României devine astfel din ce în ce mai fragilă, iar lipsa de viziune în sistem atinge cote alarmante. Având în vedere cele expuse mai sus, precum și importanța strategică și impactul politicii energetice a României și vă rog să îmi comunicaţi care sunt măsurile pe care intenţionaţi să le luaţi pentru corectarea disfuncţionalităţilor și pentru asigurarea securității energetice a României în prezent și în viitor”, a menţionat Alexandru Petru Frătean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE