Seminar despre secretele alimentației sănătoase, la Reghin Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 189 Vizualizări

Seminar despre secretele alimentației sănătoase, la Reghin

elena pridieCasa de Cultură „Eugen Nicoară” din Reghin a găzduit, în perioada 15-17 aprilie, evenimentul „Sănătatea e alegerea ta”, în cadrul căruia nutriționista Elena Pridie, asistentă medicală de pediatrie, autoare a numeroase cărţi de sănătate şi reţete vegetariene şi practiciană de peste 20 de ani în domeniul alimentaţiei sănătoase, le-a oferit participanților recomandări și informații utile referitoare la o alimentație sănătoasă și echilibrată. Prin cărțile sale, Elena Pridie deschide un orizont atractiv, accesibil și actual în domeniul alimentației sănătoase.
Potrivit organizatorilor seminarului, la evenimentul organizat la Reghin au luat parte peste 400 de participanți în cele trei seri. Vineri, în prima zi a evenimentului, tema discuțiilor a fost „Secretul pe care nu ți-l spune nimeni”, cuvântul cheie fiind apa și importanța apei pentru sănătate. Sâmbătă, participanții au aflat lucruri utile și interesante despre „Alimentația pentru sănătate”, iar duminică specialiștii au abordat tema „Învață să gătești sănătos”. Tot în cadrul seminarului, s-a discutat despre necesitatea organizării în perioada următoare a unui club de sănătate la Reghin, participanții exprimându-și dorința de a lua parte la o astfel de întâlnire. „Oamenii au fost foarte receptivi. Au pus întrebări despre alimentație și s-au înscris la clubul de sănătate. Mulți dintre ei au venit pentru a afla de la un specialist ce este sănătos, ce nu este sănătos, cum să gătească sănătos. Au fost și momente muzicale susținute de șase tineri. Participanții au putut să achiziționeze cărțile doamnei Elena Pridie”, au precizat organizatorii evenimentului. Elena Pridie promovează, prin cărțile pe care le-a scris și tradus, un stil de viață sănătos bazat pe o alimentație vegetariană. Ea practică acest stil de viață de peste 25 de ani, deținând un certificat Plant-based nutrition prin cursurile absolvite în cadrul Universității Cornell, SUA, în colaborare cu Center for Nutrition Studies. Alimentele ei preferate sunt salata asortată și fructele consumate proaspete. În topul preferințelor include și pateul din soia, pe care îl recomandă ca fiind extrem de sățios și gustos. Elena Pridie a susținut în perioada 1996-2015 rubrica zilnică de rețete sănătoase la Radio Vocea Speranței.

Patru obiective mari la baza alimentației sănătoase
Alimentația sănătoasă este o componentă a stilului de viață căreia medicina modernă îi acordă din ce în ce mai multă importanță. O serie de afecțiuni întâlnite în special în societățile vestice dezvoltate, cum ar fi dislipidemiile, hipertensiunea arterială, obezitatea și diabetul zaharat pot fi prevenite dacă adoptăm obiceiuri noi: o dietă sănătoasă, un program de exerciții fizice, respectarea orelor de odihnă și controlul stresului. La baza unei alimentații sănătoase stau patru obiective mari, care trebuie respectate într-o anumită ordine. „Alimentația trebuie să fie, în primul rând sănătoasă, deci să cuprindă acele elemente nutritive care să genereze sănătate în organism. În al doilea rând, alimentația trebuie să fie sățioasă, deci să cuprindă elementele nutritive în raporturile potrivite, care să satisfacă cerințele alimentare ale organismului nostru. În al treilea rând, alimentația trebuie să fie gustoasă și în al patrulea rând trebuie să arate frumos. Este foarte important să respectăm această ordine”, declara, într-un interviu, Elena Pridie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE