Home / Sanatate / Conducerea CAS Mureș dorește o comunicare bună cu farmaciștii

Conducerea CAS Mureș dorește o comunicare bună cu farmaciștii

Distribuie

rodica biro cas muresPreședintele – director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureș, ec. Rodica Biro, a transmis miercuri, 20 aprilie, în cadrul conferinței Pharma Forum, un eveniment dedicat specialiștilor din sistemul farmaceutic, că vor avea loc întâlniri periodice cu farmaciștii în vederea identificării problemelor pe care le au aceștia în ceea ce privește relația contractuală cu CAS Mureș. Ec. Rodica Biro și-a manifestat dorința de a afla de la farmaciști care sunt problemele cu care se confruntă.

„Casa de Asigurări de Sănătate este un partener în tot ceea ce înseamnă activitatea pe care o desfășoară farmaciștii. Transmit farmaciștilor un mesaj de bună înțelegere și de speranță că vom trece și anul acesta printr-o contractare care va fi undeva în luna iulie. O să necesite un efort din partea farmaciștilor referitor la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească la contractare, și anume sper să aibă toate documentele pregătite și la momentul potrivit vor trebui depuse la Casă, ca să nu avem probleme privind depunerea dosarelor și să sperăm că nu vom mai avea nici situații ca în anii precedenți în care să existe farmaciști cu dosare incomplete. Sper să derulăm bine perioada de contractare și îmi doresc din tot sufletul să comunicăm la fel de bine ca până acum. Vom mai avea întâlniri, probabil într-un calendar trimestrial, în care ne vom vedea și așteptarea mea este aceea de a afla toate problemele cu care se confruntă farmaciștii în tot ceea ce înseamnă activitatea pe care o desfășoară în relația contractuală cu Casa”, a afirmat ec. Rodica Biro.

„Vă cerem sprijinul și înțelegerea”
Ec. Rodica Biro le-a transmis farmaciștilor că pe lângă o comunicare bună cu aceștia, Casa de Asigurări de Sănătate Mureș își dorește să aibă înțelegere din partea lor, în condițiile în care în ultima perioadă Curtea de Conturi a solicitat anumite documente din partea farmaciștilor referitoare la clawback și alte chestiuni, iar farmaciștii și-au manifestat nemulțumirea. Ec. Rodica Biro a subliniat că instituția pe care o conduce nu solicită alte documente în afara celor solicitate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate sau de alte instituții. „Aș dori să știu dacă într-adevăr se întâmplă probleme legate de posibilitatea farmaciștilor de a asigura pacienților medicamentele în farmacie. În ultima perioadă, au existat solicitări ale Curții Naționale de Conturi, care a transmis prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate că ne solicită anumite documente din partea farmaciștilor. Și pentru noi este o activitate destul de grea și de laborioasă, motiv pentru care vă cerem sprijinul și înțelegerea”, a arătat ec. Rodica Biro.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Detalii despre proiectul noului Spital Municipal cu 7 etaje din Reghin

Distribuie Agenția pentru Protecția Mediului Mureş anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.