Activităţi cultural-sociale, susţinute de Consiliul Judeţean Consiliul Judetean Mures
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 167 Vizualizări

Activităţi cultural-sociale, susţinute de Consiliul Judeţean

111Consilierii judeţeni au aprobat joi, 21 aprilie, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, completarea Hotărârii nr. 23/2016 pentru aprobarea participării Consiliului Judeţean Mureş la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea unor activităţi culturale şi sociale de interes public judeţean.

Activităţi noi incluse în program, la care Consiliul Judeţean Mureş va avea calitatea de partener:

Parada Vehiculelor Istorice

În perioada 12-15 mai 2016, la Târgu-Mureș va avea loc ediția a doua a Paradei Vehiculelor Istorice, în organizarea Classic Car Club Mureș, Retromobil Club România, Auto Club Târgu-Mureș și Universității Cultural Științifice Târgu-Mureș. Evenimentul își propune promovarea culturii pentru autovehiculele istorice, informarea generațiilor tinere în legătură cu meseriile specifice domeniului auto, promovarea orașului Târgu-Mureș și a județului Mureș ca puncte de interes cultural și turistic. În cadrul manifestării se va organiza Campionatul Național de Raliuri de Regularitate pentru Vehiculele Istorice, precum și un concurs de eleganță pentru mașini de epocă.

Contribuţia Consiliului Judeţean Mureş: 40.000 lei

Zilele Teatrului Şură

În perioada 29 mai-27 august 2016, Teatrul Șură din Călugăreni se va transforma într-un spațiu de rezidențe artistice, care va găzdui teatre din România, precum și din Ungaria – Teatrul Național Maghiar din Budapesta. Evenimentul central al manifestării este ediția a XIV-a a Zilelor Teatrului Șură, care va fi prezentat publicului între 24 și 26  2016. De asemenea, sub aceeași egidă, va avea loc și Noaptea albă a filmului maghiar, un program marcant fiind și a patra ediție a Festivalului Roman de la Călugăreni.

Contribuţia Consiliului Judeţean Mureş: 15.000 lei

Festivalul Vasile Conţiu

În perioada 18-20 iulie 2016, în comuna Râciu – locul natal al etnomuzicologului Vasile Conțiu – va avea loc Festivalul-concurs național de folclor pentru tineri interpreți Vasile Conțiu. Grupul țintă al evenimentului sunt tinerii interpreți vocali de muzică populară, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani. Festivalul se află la ediția a V-a și are un caracter național.

Contribuţia Consiliului Judeţean Mureş: 15.000 lei

DiabForum 2016

În perioada 9-10 septembrie, la Târgu-Mureș va avea loc evenimentul DiabForum 2016, organizat de Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș (ASCOTID) și care va fi adresat pacienților cu diabet zaharat și membrilor familiilor cu antecedente. Scopul proiectului este îmbunătățirea calității vieții, pe termen lung, a tuturor persoanelor care suferă de diabet, prin responsabilizare și educație medicală. În cadrul manifestării se va organiza un concert aniversar și competiția sportivă Ascotid Trail Race.

Contribuţia Consiliului Judeţean Mureş: acordarea Sălii Mari a Palatului Culturii în data de 9 septembrie

Activităţi proprii noi, incluse în program:

Iluminatul arhitectural al Palatului Administraţiei

Lucrările de realizare a iluminatului arhitectural al Palatului Administrației, de o complexitate deosebită, vor pune în valoare una dintre clădirile simbol ale municipiului Târgu-Mureș. Iluminarea sau lăsarea în obscuritate voită a unor elemente ale fațadelor, atât pe verticală cât și pe orizontală, precum și amplasarea în spațiu a punctelor luminoase, a fost gândită pentru evidențierea elementelor de arhitectură specifice stilului Secession, a însemnelor de identificare și a elementului reper, oferit de Turn. În data de 22 mai 2016, Consiliul Județean Mureș intenționează organizarea unui eveniment care să marcheze inaugurarea iluminatului arhitectural al Palatului Administrației din Târgu-Mureș. Evenimentul, gândit ca un spectacol de sunet și lumină, pus în valoare de artiștii Filarmonicii de Stat Târgu-Mureș și ai Operei Naționale din Cluj Napoca, va fi unul dintre spectacolele-simbol ale orașului în anul 2016.

Contribuţia Consiliului Judeţean Mureş: 58.000 lei

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE