Home / Sanatate / Aplicațiile laserului în stomatologia modernă, prezentate medicilor dentiști

Aplicațiile laserului în stomatologia modernă, prezentate medicilor dentiști

mirela gaston medici dentistiMedicii dentiști din Târgu-Mureș și studenții Facultății de Medicină Dentară sunt invitați, în data de 7 mai, la un curs despre aplicațiile laserului în stomatologia modernă. Evenimentul este organizat de Colegiul Medicilor Dentiști Mureș și o firmă care comercializează astfel de aparate și va avea loc la Hotelul Plaza din Târgu-Mureș. Accesul la eveniment este gratuit, prezentările vor începe la ora 10.00, se vor desfășura pe parcursul întregii zile și vor conține o parte teoretică și una practică.

Președintele Colegiului Județean al Medicilor Dentiști Mureș, dr. Mirela Gaston, a transmis că aparatul ar trebui să existe în fiecare cabinet stomatologic pentru o mai bună rezolvare a cazurilor. „Va fi o prezentare organizată de firma care comercializează aparate laser și este vorba despre un soft laser. Se vor prezenta principiile și modul de funcționare și de utilizare a acestui aparat laser în stomatologie. Prezentarea se adresează medicilor stomatologici, este un subiect de interes și o dotare care ar trebui să existe în fiecare cabinet stomatologic pentru o mai bună rezolvare a cazurilor. Până în acest moment, la curs s-au înscris aproximativ 80 de colegi și vor participa și studenți. Participarea este gratuită, iar evenimentul va începe la ora 10.00 și se va desfășura pe parcursul întregii zile”, a declarat dr. Mirela Gaston.

Curs de specializare pentru utilizarea aparatului
Pentru a putea utiliza acest aparat, medicii dentiști trebuie să urmeze un curs de specializare, deoarece aparatul laser funcționează pe alte principii decât aparatele clasice existente în cabinetele stomatologice. „Pentru a achiziționa un astfel de aparat, medicii trebuie să fie pregătiți și financiar, pentru că vorbim despre un aparat scump. În al doilea rând, medicii să aibă și competențe pentru utilizarea acestor aparate, deci trebuie urmat un curs de specializare. Abia după aceea este bine să folosească aparatul în sine, pentru că funcționează pe alte principii decât aparatele clasice pe care le avem în cabinetele stomatologice. Prin acest curs, dorim să informăm colegii cu privire la acest aparat. În cadrul congresului anual organizat de Colegiul Medicilor, ce va avea loc la sfârșitul lunii septembrie, vom mai avea o prezentare asemănătoare. Aceste evenimente au conținut științific și de informare a colegilor, pentru a cunoaște tot ce există la ora actuală pe piața aparaturilor stomatologice”, a explicat dr. Mirela Gaston.

Citeste si:  FOTOREPORTAJ: Parcarea de la SCJU Târgu Mureș, o rușine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

În 18 august, provocare estivală de Kangoo Jumps la Sala Polivalentă. Vezi detaliile

Asociația Kangoo Club Reghin, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș, în parteneriat cu Kangoo Jumps Romania, …