Home / Sport / Europenele de Cross Duathlon, premieră pentru România, la Târgu-Mureș

Europenele de Cross Duathlon, premieră pentru România, la Târgu-Mureș

Distribuie

duathlonDupă organizarea în condiții excelente a Campionatului Balcanic de Cross Duathlon din luna mai a anului trecut, Federația Europeană de Triatlon a dat câștig de cauză proiectului depus de Primăria Târgu Mureș și Asociația Sportivă Master Ski&Bike pentru găzduirea Campionatului European Transilvania Cross Duathlon. Este pentru prima dată când forul european oferă țării noastre șansa organizării unei competiții de o asemenea anvergură, cea mai puternică întrecere de anul acesta. Aceasta se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni, în zilele de 23 si 24 aprilie, în pădurea de pe Platoul Cornești. Acordarea organizării se datorează în mare măsură și președintelui Asociației Sportive Master Ski&Bike Târgu-Mureș, Klosz Péter, ales recent în funcția de președinte al Federației Române de Triatlon. Cel mai important eveniment al sportului târgumureșean din acest an este organizat cu ajutorul SportLife, principalul jucător din regiune pe acest segment, importator și unic distribuitor al unor renumite mărci de echipament sportiv.

Participare numeroasă, cu sportivi din 23 de țări

În competiția de la Târgu Mureș și-au anunțat participarea peste 100 de sportivi din străinătate, din 23 de țări, care vor avea de alergat și de pedalat zeci de kilometri. Pista de alergare însumează 2,75 km iar cea rezervată bicicletelor 6 km, concurenții urmând să parcurgă diferite distanțe, în funcție de categorii, după cum urmează: categoriile Elite, U23 și Amatori- 11 km de alergare și 28 pe bicicletă, Juniori și Paraatleți- 8,25 km de alergare și 14 pe bicicletă. Ceremonia de deschidere va avea loc vineri, 22 aprilie, de la ora 18.30, la Palatul Culturii din Târgu Mureș.

Ziua de sâmbătă cuprinde concursurile din cadrul Campionatului European Transilvania Cross Duathlon- Elite, U23 și Amatori. Cel mai spectaculos va fi Crosul Europei- Dracula Midnight Run Race, programat seara, de la ora 21, și deschis tuturor amatorilor dornici de senzații tari. Duminica este rezervată întrecerilor juniorilor și paraatleților, dar include și o nouă ediție a Memorialului „Szász Albert”, destinată amatorilor, la care și-a nunța participarea câteva sute de concurenți.

„Am reușit să aducem un Campionat European la Târgu-Mureș și am învins orașe mult mai tari din Europa datorită faptului că am organizat anul trecut un Campionat Balcanic în cele mai bune condiții, foarte apreciat, datorită sprijinului material și moral al tuturor celor cu care am alcătuit o echipă puternică. Cu sprijinul Primăriei Târgu-Mureș, a sponsorului Azomureș și organizarea firmei SportLife, alături de toți cei care au muncit pentru pregătirea acestei competiții, suntem convinși că va fi întrecere reușită. Este o disciplină mai nouă, dar suntem convinși că va fi o competiție puternică, cu peste 100 de sportivi din străinătate și peste 500 de participanți în total în cele două zile de concurs”

Klosz Péter, președintele Federației Române de Triatlon și al AS Master Ski&Bike Târgu-Mureș

„Când faci sport, te gândești la faptul că ai câștigat ceva. Dacă aducem și copiii la sport, știm că i-am scos din fața calculatorului. Acest lucru puțini îl înțeleg, nici eu nu îl înțelegeam în urmă cu 8 sau 10 ani, când nu aveam copii. Vreau să-i felicit pe organizatori pentru munca pe care au depus-o pentru obținerea organizării unei asemenea competiții, în special domnului Klosz Péter și a Combinatului Azomureș pentru sprijin și vă asigurăm de tot spijinul primăriei când este vorba despre competiții sportive, indiferent de disciplină. Urez tuturor participanților mult succes și, așa cum este corect, cei mai mulți să câștige”

Claudiu Maior, consilier al primarului municipiului Târgu-Mureș

„Așteptările ne-au fost confirmate când am văzut lista de înscrieri. Faptul că vin foarte mulți sportivi profesioniști și amatori ne bucură. Noi încurajăm sportul de masă și chiar vom participa la amatori cu mai mulți concurenți. Ne bucurăm să facem acest parteneriat, să aducem un concurs de asemenea valoare în Târgu-Mureș, lucru care aduce prestigiu orașului. Urez succes tuturor participanților și celor care vin pentru prima dată la Târgu-Mureș le spunem că îi așteptăm să revină oricând în orașul nostru”

Ovidiu Maior, purtător de cuvât al sponsorului principal al competiției, Azomureș SA

„Vreau să vă mulțumesc și să vă felicit pentru felul în care v-ați implicat pentru organizarea acestei competiții, organizatori, sponsori. Organizarea unei asemenea competiții înseamnă prestigiu pentru România și pentru Târgu-Mureș. Pentru mine este a doua vizită aici, după Balcaniada de anul trecut și am fost impresionat de modul în care s-au implicat toți pentru buna organizare. Faptul că vor fi prezenți sportivi din 23 de țări, față de doar șase sau șapte la ediția de anul trecut, în Spania, spune multe. Traseul de aici mi se pare unul foarte atractiv și sunt convins că felul în care sunt organizate competițiile importante vor mai atrage și altele pe viitor, iar participanții vor păstra în memorie acest logo al competiției din orașul dumneavoastră”

Paul Groves, din Marea Britanie, oficial din partea federaţiei continentale de specialitate

„Echipa SportLife a fost mereu alături de mișcarea sportivă și suntem mândri că suntem primii care aduc un Campionat European la Târgu-Mureș. Pentru acest lucru au pus umărul oameni sufletiști, din instituții, firme private și oficiali ai federației care și-au adus contribuția. Sunt convins că organizarea se va ridica la nivelul așteptărilor și vă așteptăm pe toți să reveniți în Târgu-Mureș, la competiții sportive, sau chiar doar în vizită”

Mărgărit Amza, manager Sport Life, organizator al competiției

 

De asemenea, verificati

O nouă performanță internațională pentru dansatorul mureșean Rareș Cojoc

Distribuie Perechea de dansatori alcătuită din Rareș Cojoc și Andreea Matei, sportivi legitimați la cluburile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.