„Gratitudinae Urbi” pentru o târgumureşeancă de la Banca Mondială Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 323 Vizualizări

„Gratitudinae Urbi” pentru o târgumureşeancă de la Banca Mondială

222Primăria municipiului Târgu-Mureş va decerna distincţia „Gratitudinae Urbi” artistului fotograf Nagy Zoltan Gergely şi Laurei Pop, consultant la Banca Mondială din Washington, cu ocazia unui simpozion organizat vineri, 29 aprilie, la împlinirea a 400 de ani de la primirea, de către Târgu-Mureş, a titlului de oraş liber regesc. Cele două propuneri au fost aprobate, prin vot, de Consiliul Local Târgu-Mureş, întrunit în şedinţă joi, 14 aprilie.

Eveniment de gală, în Sala de Oglinzi

Simpozionul în cadrul căruia vor fi marcaţi cei 400 de ani de la primirea de către Târgu-Mureş a titlului de oraş regesc va avea loc vineri, 29 aprilie, de la ora 11.00, în Sala de Oglinzi a Palatului Culturii din Târgu-Mureş. „În cadrul acestuia, folosim fericitul prilej pentru a onora tinerii care au domiciliul în Târgu-Mureș, au studiat în Târgu-Mureș, și-au continuat studiile în străinătate și lucrează în diferite domenii și companii renumite în întreaga lume care, prin aportul adus, au contribuit la ridicarea prestigiului localităţii, decernând titlul de “Gratitudinae Urbi”, se arată în expunerea de motive a hotărârii.

Propunerea pentru acordarea distincţiei “Gratitudinae Urbi” artistului fotograf Nagy Zoltán Gergely a fost făcută de viceprimarul Peti Andras, în timp ce Laura Pop a fost propusă de Cristina Ligia Someşan, consilier local PSD, care deţine şi funcţia de directoare a Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş.

Nagy Zoltán Gergely şi fotografia la rang de artă

Nagy Zoltán Gergely s-a născut la Târgu-Mureş, în anul 1989, a absolvit Facultatea de Artă şi Design din Lancaster, secţia de Arta Fotografică a Naturii şi a Mediului, iar în prezent îşi desfăşoară activitatea ca fotograf liber profesionist. În anul 2011, a fost primul reprezentant al României la concursul „European Wildlife Photographer” organizat la Lunen-Dortmund, Germania, de Asociaţia germană a fotografilor de natură „GDT”, concurs internaţional unde a mai câştigat două premii: „Fritz Pölking Junior” în 2012 şi la categoria „Păsări”, în 2013.

Laura Pop, de la „Papiu” la Banca Mondială

Laura Pop s-a născut în 1982, la Târgu-Mureş, oraş unde a urmat cursurile liceale la „Papiu”, specializarea informatică-engleză (1996-1998) şi filologie (1998-2000). În decembrie 1999, pe baza rezultatelor la învăţătură, a fost admisă ca bursier la prestigioasa Princeton University, unde a studiat, începând cu anul 2000, ştiinţele politice. „Între anul I şi II de studii la această universitate, a primit din partea facultăţii americane un grand pentru un stagiu de aprofundare a limbii germane la Goethe Institut în Germania. În anul III, studiile şi examenele aferente primului semestru au fost urmate la faimoasa universitate pariziană Science Po, în cadrul schimbului de studenţi dintre universităţi. După anul III, în baza altui grant universitar, doamna Laura Pop a urmat cursurile de vară de limba rusă ale unei instituţii universitare din Sankt Petersburg”, a precizat Cristina Ligia Someşan.

Între 2004 şi 2006, Laura Pop a lucrat prin programul „Princeton în Asia” în Alma Ata în Kazahstan, unde a predat limba engleză la Kimek University şi a fost editor de ştiri la canalul Caspionet. În vara anului 2015, a fost angajată două luni la Guvernul Româniai, desfăşurându-şi activitate de specialitate în colaborare cu cabinetul ministrului de externe din acea perioadă. „În 2006, în baza examenelor pentru admitere şi a încă unei evaluări complexe, a fost admisă ca bursier la Harvard University, unde a studiat ştiinţele politice şi a obţinut în 2008 masteratul cu o teză legată de reforma justiţiei din România. În 2009 a fost acceptată ca şi consultant la Banca Mondială în Washington, în cadrul departamentului de Financial Market Integrity, specialitatea de bază fiind întărirea sistemelor de declaraţii de avere a demnitarilor şi funcţionarilor publici. În 2013, în cadrul aceluiaşi departament, a primit statutul de Financial Sector Specialist, cu responsabilităţi pe zona Europei de Est, Asia, Africa Centrală”, a subliniat Cristina Ligia Someşan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE