Home / Consiliul Judetean Mures / Regulament nou de salubrizare pentru ADI „Ecolect Mureş”

Regulament nou de salubrizare pentru ADI „Ecolect Mureş”

111Consilierii judeţeni au aprobat joi, 21 aprilie, într-o şedinţă ordinară de lucru, regulamentul Serviciului Public de Salubrizare a Localităţilor din Judeţul Mureş. De asemenea, aleşii judeţeni l-au mandatat pe Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, pentru a vota în Adunarea Generală a Acţionarilor Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Ecolect Mureş” regulamentul Serviciului Public de Salubrizare a Localităţilor din Judeţul Mureş.

Pregătiri pentru noul sistem de gestionare a deşeurilor

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, toate unităţile administrativ teritoriale din judeţ s-au asociat în scopul implementării proiectului de investiţii „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide din judeţul Mureş”, finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională , iar delegarea gestiunii serviciului de salubrizare se va realiza de către ADI „Ecolect Mureş”, pe şapte zone stabilite prin proiect, pe baza mandatelor speciale date în acest sens de către membrii asociaţi. „În prezent, activităţile specifice serviciului de salubrizare în judeţul Mureş sunt organizate şi se desfăşoară pe baza unui regulament, întocmit în conformitate cu regulamentul-cadru al serviciului de salubrizare, aprobat prin Ordinul nr. 110/2007 al preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC – n.r.). Regulamentul a fost aprobat de către cele 103 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, cât şi de către Adunarea Generală ADI „Ecolect Mureş”, a precizat Ciprian Dobre.

Totodată, prin Ordinul preşedintelui ANRSC nr. 82/2015, privind aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului de salubrizare a localităţilor a fost abrogat Ordinul preşedintelui ANRSC nr. 110/2007, context în care a fost elaborat Regulamentul Serviciului Public de Salubrizare a Localităţilor din Judeţul Mureş în conformitate cu dispoziţiile Ordinului preşedintelui ANRSC nr. 82/2015. „Regulamentul Serviciului Public de Salubrizare a Localităţilor din Judeţul Mureş stabileşte principiile şi condiţiile de funcţionare ale noului sistem de gestionare a deşeurilor, ţinând seama de prevederile proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide din judeţul Mureş”cu privire la colectarea, transportul, tratarea, reciclarea, valorificarea şi/sau depozitarea deşeurilor municipale, în condiţii de protecţie a mediului şi a sănătăţii populaţiei”, a subliniat Ciprian Dobre.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Bugetul Consiliului Județean Mureș, rectificat

Consilierii județeni au aprobat miercuri, 30 septembrie, într-o ședință ordinară de lucru, rectificarea bugetului Spitalului …