Sprijin financiar pentru Şcoala Gimnazială Stânceni Consiliul Judetean Mures
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 173 Vizualizări

Sprijin financiar pentru Şcoala Gimnazială Stânceni

111Consiliul Judeţean Mureş va acorda, din fondul de rezervă, suma de 400.000 lei pentru repararea clădirii şi achiziţionarea unor materiale şi obiecte de inventar pentru Şcoala Gimnazială Stânceni, afectată recent de un incendiu devastator. Decizia a fost luată în şedinţa de joi, 21 aprilie, a Consiliului Judeţean Mureş.

Pagube de 100.000 de euro

În urma incendiului din data de 4 aprilie 2016, la şcoala unde învaţă 110 copii s-au înregistrat pagube de circa 100.000 euro. „În data de 14 aprilie 2016, s-a deplasat la faţa locului o comisie formată de specialişti din cadrul Direcţiei Tehnice a Consiliului Judeţean, pentru a efectua măsurători pentru evaluarea pagubelor, astfel prin Nota internă nr. 7892/18 aprilie 2016, Direcţia Tehnică ne comunică un deviz estimativ de cheltuieli care se ridică la suma de 743.428 lei. Având în vedere prevederile articolului 15, alineatul (2) şi articolului 36, alineatul (1) din Legea nr. 273/2006, privind finanţelor publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, din fondul de rezervă bugetară constituit în bugetul local, consiliile judeţene pot aproba finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în cursul exerciţiului bugetar, pentru înlăturarea efectelor unor calamităţi naturale, precum şi pentru acordarea unor ajutoare către unităţile administrativ-teritoriale aflate în situaţii de extremă dificultate, la cererea publică a primarilor acestor unităţi administrativ-teritoriale sau din proprie iniţiativă”, a precizat Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

112

Situaţia, monitorizată de Inspectoratul Şcolar

Iniţiativa Consiliului Judeţean Mureş de a sprijini financiar refacerea şcolii din Stânceni a fost apreciată pozitiv de consilierului judeţean Ştefan Someşan, care deţine şi funcţia de inspector şcolar general al judeţului Mureş. „Vreau să mulţumesc Executivului Consiliului Judeţean pentru iniţiativa de a contribui la ştergerea consecinţelor incendiului nefast în care a fost implicată unitatea de învăţământ din Stânceni în urma unui incident regretabil. Copii nu au avut foarte mult de suferit, pentru că am găsit soluţii locale, dar nu sunt cele mai fericite şi e important să trecem cât mai urgent la remedierea acelei situaţii”, a afirmat, în plen, Ştefan Someşan, care nu a participat la vot din dorinţa de a evita orice fel de speculaţie în privinţa vreunei situaţii de incompatibilitate.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE