Ultimele confruntări acasă, cu liderul și campioana Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 94 Vizualizări

Ultimele confruntări acasă, cu liderul și campioana

asaÎn etapa a VIII-a din turneul play-off al Ligii I de fotbal, ASA Târgu-Mureș întâlnește luni, 25 aprilie, de la ora 20.30, pe teren propriu, formația Astra Giurgiu. Mureșenii nu au obținut decât 3 rezultate de egalitate și au suferit patru înfrângeri în play-off și ocupă locul VI, ultimul, la 3 puncte în spatele celeilate formații fără victoria, Viitorul Constanța, pe care o vor întâlni la Ovidiu în etapa viitoare.
ASA vine după ce a ratat calificarea în finala Cupei României, pierzând în deplasare returul cu CFR Cluj, scor 0-2. Golurile au fost înscrise de Bud, în minutele 17 și 70, în urma unor mari erori în defensivă, la neatențiile lui Sergiu Muth, care a debutat în acest meci pentru ASA. După acest eșec, mureșenii mai au de urmărit doar eventuala ascensiune de un loc, lucru foarte dificil, dacă se ține cont de adversare și obiectivele acestora. Astra Giurgiu este foarte aproape de câștigarea titlului, cu 6 puncte avans în fața Stelei, adversara mureșenilor din ultima etapă.
În partida din Cupa României au evoluat formațiile:
CFR: T. Marc- T. Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora, Nascimento (75 Gomelt), Petrucci, Juan Carlos (86 Goian), Jakolis, Bud (83 Lopez), Nouvier.
ASA: Stăncioiu- G. Matei, I.Gonzalez, Muth (78 Ciolacu), Pîrvulescu, Gorobsov (51 N’Doye), Mureșan, Jazvici (74 Buș), Voiculeț, Brandan, Țucudean.

O revanșă, două revanșe
Întâlnirea din acest final de sezon dintre ASA și Astra repetă duelul din finalul campionatului trecut, când liderul vizita o echipă fără șanse la podium. Rolurile s-au inversat însă acum. În urmă cu un an, la Giurgiu se juca în penultima etapă și Astra „ajuta” Steaua să o detroneze pe ASA din fotoliul de lider, după care „roș-albaștri” din Ardeal au clacat în ultima etapă pe teren propriu cu retrogradata Oțelul Galați.
Partida de luni seara este a zecea dintre cele două echipe. Cele 9 întâlniri de până acum au avut fiecare o desfășurare aparte. În primele două ediții în Liga I ale mureșenilor, Astra evolua la Ploieşti. În etapa a XII-a din 2010, pe terenul prahovenilor la acea dată a fost 0-0, iar în retur mureşenii învingeau cu 1-0. Cele două au încheiat la mijlocul clasamentului, la egalitate de puncte, 45. În ediţia următoare Astra a încheiat pe 12, iar mureșenii au retrogradat. Întâlnirile directe au fost favorabile din nou FCM-ului la acea dată, cu acelaşi bilanţ, o victorie şi un egal, dar obținute diferit. În etapa a VI-a, pe Trans-Sil a fost 2-2, într-un joc cu peste 10 minute de prelungiri, cauzate de grava accidentare a lui Astafei. Astra egala la 2 în mintul 100 !, prin Ousmane Ndoye, golgheterul ASA-ului în ediția precedentă, după ce un alt „veteran”, Ilyes făcea 2-1 în minutul 92. FCM a învins clar cu 2-0 în returul de la Ploieşti, dar la final ei părăseau prima scenă, iar adversarii Ploieştiul, mutându-se la Giurgiu. La revenirea în Liga I, după doi ani, acum ca ASA, echipa mureșeană a încheiat din nou la egalitate pe teren propriu, 0-0 în penultima etapă din tur și a cedat pentru prima dată în fața Astrei, 1-3 în retur. În ediția actuală, mureșenii au obținut cele mai bune rezultate ale sezonului regulat în confruntările cu principala candidată la titlu a momentului. A fost un incredibil 5-1 la Giurgiu în tur și 3-1 la Târgu-Mureș în retur. În partida din play-off, Astra, mai „motivată” a câștigat cu 1-0. Bilanțul general al întâlnirilor este așadar de 4 victorii mureșene, dintre care 2 în deplasare, 3 rezultate de egalitate, cu două pe teren propriu și 2 ale „astralilor”. Prima i-a privat pe roș-albaștri de cucerirea titlului, a doua a consolidat poziția de lider a giurgiuvenilor.
Acum, la a 10-a întâlnire, ASA mai are speranțe doar la locul 5, în timp ce echipa lui Marius Șumudică se află la un pas de cucerirea titlului de campioană. Poate fi considerată așadar ca o revanșă față de giurgiuveni, dar va urma o alta, față de Steaua, pentru titlul pierdut în ultimele minute.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE