Un singur pas până în semifinale pentru BC Mureș BC Mures
  • admin
  • 0 comentarii
  • 101 Vizualizări

Un singur pas până în semifinale pentru BC Mureș

bc muresLuni 25 aprilie și, la nevoie, miercuri, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș se vor disputa meciurile 3 și 4 din cadrul „sferturilor” Ligii Naționale de Baschet Masculin dintre BC Mureș Târgu-Mureș și SCM U Craiova. BC Mureș a luat o importantă opțiune pentru a patra calificare consecutivă în semifinalele campionatului, după ce au câștigat ambele partide disputate săptămâna trecută la Craiova. Au fost două jocuri cu prelungiri, prima în care doljenii au avut spre finalul timpului regulamentar meciul în mână, iar în al doilea mureșenii au fost cei care au ratat desprinderea decisivă spre final. Scorurile celor două întâlniri au fost 98-95 în prima și 99-96 în a doua, dar este așteptată o replică viguroasă din partea oltenilor, care au învins ultima dată când au evoluat la Târgu-Mureș.
În cazul unei victorii a mureșenilor în jocul de luni, al patrulea meci, care ar urma să se dispute miercuri nu se va mai juca, seriile fiind disputate după sistemul 3 din 5.
Mureșenii par cel mai apropiați de o nouă semifinale, fiind singurii care conduc cu 2-0 după două jocuri în deplasare. Tot 2-0 au și CSM Oradea cu Phoenix Galați și U-BT Cluj-Napoca cu CSU Atlassib Sibiu, dar ambele au evoluat pe teren propriu. Al patrulea „sfert”, cel dintre bucureștenele Steaua CSM Eximbank și Dinamo este singurul care s-a încheiat la egalitate după primele două întâlniri.

În alb-albastru, alături de favoriți
Cu dubla de la Craiova, BC Mureș a dus scorul întâlnirilor directe la 17-8. Dintre cele 25 de întâlniri, nu mai puțin de 7 au avut loc în acest an. A fost mai întâi returul ediției trecute, dubla din Cupa României, cea din sezonul regulat, după care cele două partide amintite. Patru dintre cele 7 s-au jucat în Bănie și 3 în „junglă”. Înaintea dublei victorii din play-off, singura victorie a oaspeților s-a consemnat în partida din finalul sezonului regulat, când doljenii au câștigat cu 75-62. Acel rezultat, ca și finalurile celor două partide de săptămâna trecută pot constitui semnale de alarmă pentru echipa lui Szászgáspár Barnabás și George Trif. Acesta, cu atât mai mult cu cât mureșenii au fost la un pas de eliminarea din „sferturile” Cupei României, după ce au învins în meciul tur la 19 puncte. „Echipa s-a schimbat mult în bine cu noii antrenori, pe care îi consider antrenorii viitorului pentru noi, dar vreau să atrag atenţia că seria cu Craiova încă nu s-a terminat. Doar atunci se va termina când vom avea trei victorii. Trebuie să luăm foarte serios şi meciul de luni, trebuie să-l tratăm ca atare. Craiova este o echipă foarte puternică şi sunt convins că o să se agaţe de ultimele posibilităţi. Vreau să felicit jucătorii şi mulţumesc tuturor celor care sunt lângă echipă, celor care au crezut în BC Mureş și fac un apel tuturor să îi fie în continuare alături, împreună suntem mai puternici”, a declarat peședintele Cornel Lungu. Acesta a cerut de asemenea fanilor să vină în număr cât mai mare la meci, îmbrăcați cu un tricou alb sau-(și) albastru.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE