Home / Invatamant / Colegiul Silvic Gurghiu, calificat la Concursul European de Silvicultură

Colegiul Silvic Gurghiu, calificat la Concursul European de Silvicultură

Distribuie

2Colegiul Silvic Gurghiu a participat, în perioada 18-23 aprilie, cu o echipă formată din patru elevi, la Concursul Național de Competențe în Silvicultură, organizat în acest an de Colegiul Silvic „Bucovina” din Câmpulung- Moldovenesc. Echipa Colegiului Silvic Gurghiu a fost formată din elevii: Szasz Laszlo, George Cutean, Adelin Man și Dali Botond, echipaj care a reușit o nouă calificare la Concursul European de Silvicultură găzduit în acest an de Austria.

Elevii Colegiului Silvic Gurghiu au fost însoțiți la Câmpulung- Moldovenesc de dr. ing. Cristian Albu, ing. Călin Pop și de directorul școlii, ing. Marcel Mîndru. „Acest concurs se organizează în fiecare an între unitățile de învățământ silvic din țară, Colegiul Silvic Gurghiu, Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Silvic „Transilvania” Năsăud, Colegiul Silvic „Casa Verde” Timișoara, Colegiul Silvic Brănești și Liceul Tehnologic Silvic „Nicolae Rucăreanu” Brașov și este patronat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva”, a precizat ing. Marcel Mîndru, directorul Colegiului Silvic Gurghiu.

Trei zile de competiție

Concursul a debutat cu proba de ,,Traseu forestier” care a testat cunoștințele teoretice și practice de specialitate silvică ale elevilor, concurenții având de trecut 13 subprobe printre care recunoaștrea speciilor de arbori după frunză, fructe, semințe, lujeri sau eșantioane de lemn, recunoașterea speciilor de vânat după aspectul morfologic, după urme și după craniu, recunoașterea dăunătorilor pădurii, determinarea suprafeței de bază a arborelui, mărimea suprafeței terenului, aprecierea volumului, înălțimii și vârstei arborilor, aprecierea pantei terenului, calculul diametrului mediu al arborelui. Concursul a continuat a doua zi cu probele de mânuire a motoferăstrăului pe platoul amenajat în centrul orașului, proba de schimbare a lanțului contratimp, proba de tăiere combinată, proba de tăiere de precizie și proba de doborâre a arborelui. În ultima zi de concurs a avut loc proba de cepuire a arborelui.

Colegiul Silvic Gurghiu, din nou pe locul 1

1Clasamentul final pe echipe, după desfășurarea probei de ,,Traseu forestier” și a probelor de mânuire a motoferăstrăului, a fost următorul: Locul 1 – Colegiul Silvic Gurghiu, Locul 2 – Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, Locul 3 – Colegiul Silvic ,,Tansilvania” Năsăud. Premiile în bani au fost oferite de Regia Naționala a Pădurilor – Romsilva. Firmele Stihl si Husqvarna au oferit câștigatorilor ca premii motoferăstraie și motounelte. Elevii Colegiului Silvic Gurghiu au primit ca premii un motoferăstrău Huqvarna și un motoferastrău Stihl. „Am trăit alături de elevii noștri la intensitate maximă fiecare moment. Ne-am bucurat alături de ei pentru reușitele lor și i-am susținut în momentele grele. Felicit elevii care au reprezentat cu cinste încă o dată școala noastră la acest important concurs și mulțumesc cadrelor didactice care au participat la pregătirea lor. Datorită acestui rezultat echipa Colegiului Silvic Gurghiu s-a calificat la Concursul European de Silvicultură, care va avea loc în perioada 23-27 mai 2016, in orașul Kirschberg am Walde din Austria, unde vor participa cele mai bune 17 școli silvice din Europa. Colegiul Silvic Gurghiu a mai participat la Concursul European în anul 2013, la St. Andra, Austria, și în anul 2014 la Furstenburg, Italia”, a precizat ing. Marcel Mîndru.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Întâlnire cu părinții în cadrul campaniei „Familia – partener în lupta împotriva drogurilor”

Distribuie Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Târgu Mureș a găzduit marți, 26 martie 2024, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.