ASA, golul meciului, și atât FC Municipal
  • admin
  • 0 comentarii
  • 116 Vizualizări

ASA, golul meciului, și atât

asaÎn etapa a VIII-a a turneului play-off din Liga I de fotbal, ASA Târgu-Mureș a pierdut luni seara cu 1-4 (0-1) partida de pe teren propriu cu lidera campionatului Astra Giurgiu. Pentru mureșeni a înscris în minutul 85 Nicolas Gorobsov golul partidei, dar la scorul de 0-3, în timp ce oaspeții au deschis scorul în prima repriză, în minutul 29, prin Găman, dintr-un penalty ușor acordat, și-a majorat diferența în debutul primei reprize prin Teixeira (minutul 50), Alibec a dus scorul la 3-0 în minutul 77, iar Florea a stabilit scorul final minutul 86. Cum ne-a obișnuit în acest play-off, din minutul 74 ASA a evoluat în inferioritate numerică, Gabriel Matei primind cel de-al doilea cartonaș galben.

Partida a început în ritm alert, cu acțiuni la ambele porți. Alibec a fost primul care a expediat un șut spre poartă, în minutul 6, dar a ratat ținta. L-a urmat Gabi Matei de la gazde în minutul 12, după care, încet, oaspeții au pus stăpânire pe mijlocul terenului. În minutul 28, la o pătrundere a lui Alibec, acesta intră în unghi, talonat de Gonzales, Stăncioiu iese și el la blocaj, dar fundașul mureșenilor intervine imprudent, iar centralul arădean Ovidiu Hațegann dictează cu ușurință penalty. Acesta este transformat impecabil de Găman și până la pauză doar Teixeira mai reușește o fază cu adevărat periculoasă, finalizată cu șut pe poartă, parată de Stăncioiu.

 

Repriză fără replică a mureșenilor

Cu avantaj pe tabelă, giurgiuvenii au gestionat bine, au controlat în continuare jocul la mijlocul terenului. Antrenorul George Ciorceri a început cu o formulă neobișnuită la ASA, cu trei fundași centrali și cei doi laterali avansați pe flancuri la faza ofensivă. Sistemul de 3-5-2 în atac și o linie de cinci fundași pentru faza defensivă nu a dat roade, mureșenii fiind surprinși deja după doar cinci minute la pătrunderea lui Teixeira, servit de Alibec. Mureșenii au încercat să revină în joc, dar nu au găsit drumul spre poarta adversă. Mult mai motivată pentru obținerea celor trei puncte, Astra a stăpânit jocul și din minutul 74 au avut și superioritate numerică. La o intrare tare la mijlocul terenului a lui Gabi Matei, acesta vede al doilea cartonaș galben și își lasă echipa pentru a cincea oară în play-off în inferioritate numerică. Giurgiuvenii fructifică după doar trei minute acest avantaj prin Alibec, cu un șut din unghi sub transversală. Soarta partidei era deja pecetluită în aceste condiții. Mureșenii mai spală din rușine în mintul 85 cu cel mai frumos gol al partidei. Tânărul Feketics, intrat în locul lui Marius Constantin, accidentat, la una din puținele întâlniri cu balonul, a trimis din interiorul careului în spate, iar Gorobsov a trimis de la 20 de metri la vinclu. După nici două minute, Florea reface diferența de trei goluri, după un prim șut respins de Stăncioiu, fază la care apărarea ASA a fost suprinsă avansată. Ultimele minute s-au consumat cu alte faze la poarta mureșenilor, spre deliciul grupului de suporteri a echipei aflate la un singur punct de cucerirea titlului. Dacă în urmă cu un an Astra oferea la finalul ediției echipei FCSB (Steaua) ocazia să revină pe prima poziție, valorificată ulterior, debusolata ASA nu a reușit acest lucru. Dacă în sezonul regulat ASA învingea la Giurgiu cu 5-1 și pe teren propriu cu 3-1, în play-off rolurile s-au inversat, chiar dacă diferențele de scor au fost mai mici.

Mureșenii mai au doar șansa ca în etapa următoare, penultima a ediției să încerce trecerea pe locul 5 în partida de la Ovidiu, cu FC Viitorul, unde ar avea nevoie de victorie. Acest lucru va fi mai greu de îndeplinit în condițiile în care sunt mulți jucători indisponibili, suspendați sau accidentați.

Au evoluat formațiile:

ASA: Stăncioiu- G. Matei, Balaur, I. Gonzalez, Pîrvulescu, Mureșan, Gorobsov, L. Buș (’46 Ciolacu), Brandan, Borza (’46-M.Constantin; ’74 Feketics), Țucudean.

Astra: Lung- Queiros, Găman, Geraldo, Junior Morais, Lovin (’66 D. Nicolae), Takayuki, Boudjemaa (’72 D. Florea), Boldrin (’59 De Amorim), Teixeira, Alibec

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE