Home / Social / E.ON majorează investiţiile anuale din România la aproape 100 de milioane de euro

E.ON majorează investiţiile anuale din România la aproape 100 de milioane de euro

Distribuie

Conferinta de presa E.ON

Investiţiile realizate de companiile E.ON din România au însumat, anul trecut, circa 433 milioane de lei (97 milioane de euro), acestea fiind cele mai mari din ultimii ani. Finanţarea a fost destinată, în principal, susţinerii lucrărilor de reabilitare şi modernizare a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice, proiecte prioritare în strategia de investiţii.

Pentru 2016 au fost bugetate investiţii cu o valoare apropiată celei din anul precedent, potrivit informațiilor furnizate de Departamentul Comunicare Corporatistă , E.ON România.

„Continuarea în ritm susţinut a programelor de reabilitare şi modernizare a reţelelor de gaze şi electricitate, consolidarea poziţiei deţinute pe piaţa de profil, precum şi lansarea de noi produse şi servicii pentru clienţi reprezintă principalele priorităţi ale companiei pentru perioada următoare”, a declarat Frank Hajdinjak, Director General al E.ON România.

Gaze naturale– Anul trecut au fost investite 160 milioane de lei (36 milioane de euro), sistemul de distribuţie fiind reabilitat şi modernizat pe o lungime de 450 kilometri şi extins pe o lungime de 150 kilometri. Pentru 2016 au fost bugetate peste 190 milioane de lei (43 milioane euro), obiectivele principale vizate fiind modernizarea a circa 500 kilometri de conducte şi branşamente şi extinderea sistemului de distribuţie cu 150 kilometri.

Energie electrică– Valoarea investiţiilor a fost, în 2015, de 240 milioane lei (54 milioane euro), cele mai mari de la preluarea distribuţiei de energie electrică în zona Moldova, în anul 2005. Principalele obiective avute în vedere au fost implementarea SCADA, contorizarea inteligentă, modernizarea unor staţii de transformare, reabilitarea şi securizarea reţelelor electrice, în special a celor de joasă tensiune. Pentru anul în curs au fost prevăzute investiţii situate la un nivel apropiat celui din anul anterior.

Proiecte SCADA şi contorizare inteligentă

Un număr de 114 staţii de transformare din Moldova, dintr-un total de 133, sunt deja integrate (parţial sau total) în sistemul SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition), iar planurile pentru următorii doi ani vizează integrarea a încă 13 staţii, obiectivul proiectului fiind creşterea securităţii în furnizarea energiei.

Programele pe termen mediu şi lung ale companiei prevăd alocarea, până în anul 2020, a unei sume de 18 milioane de euro pentru investiţii în automatizarea reţelelor de distribuţie, atât în staţii de transformare, cât şi în reţelele de medie tensiune.

De asemenea, compania a instalat la consumatori aproximativ 177.000 de contoare inteligente, dintre care circa 147.000 de unităţi numai în cursul anului 2015. Pentru acest an se are în vedere instalarea a încă circa 55.000 de contoare inteligente. Investiţia bugetată în acest scop pentru perioada 2014-2016 se ridică la circa 20 de milioane de euro.

Aplicaţie de mobil dedicată platformei E.ON Myline

Platforma E.ON Myline, care numără în prezent peste 600.000 de utilizatori, a fost dezvoltată cu noi funcţiuni care permit clienţilor comunicarea cu agenţii specializaţi, accesarea rapidă a informaţiilor privind factura, dar şi istoricul de consum.

La acest moment este în dezvoltare o aplicaţie pentru telefoanele mobile care va deveni funcţională din această toamnă şi va permite accesarea directă a E.ON Myline, inclusiv plata facturii de către clienţii care au optat pentru factura electronică, al căror număr este în prezent de circa 220.000 de persoane.

Totodată, pentru a veni în sprijinul clienţilor care primesc factura electronică dar preferă să facă plata în numerar, E.ON pune la dispoziţie, începând cu luna ianuarie a acestui an, carduri pe care se regăsesc date privind codul de client, codurile de bare şi care permit achitarea facturii fără a fi nevoie de documentul tipărit.

Bilanţ economic

Cifra de afaceri consolidată a companiilor E.ON în România a fost, în anul 2015, de 4,9 miliarde lei (cca. 1,1 miliarde de euro), fiind apropiată de cea din anul 2014. Volumele de gaze naturale şi electricitate comercializate s-au situat la 28,4 TWh.

Previziunile pentru acest an privind cifra de afaceri sunt de uşoară creştere comparativ cu 2015.

Peste 9 milioane de euro investiţi în proiecte de responsabilitate socială

În anul 2015 au fost continuate proiectele majore, precum cele vizând informarea preventivă în cadrul parteneriatului încheiat cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi lansate o serie de noi iniţiative, cu un impact deosebit în comunităţile în care compania este prezentă. Valoarea totală a susţinerii financiare acordate, anul trecut, acestor proiecte a depăşit 1,6 milioane de euro, în vreme ce numărul beneficiarilor s-a ridicat la aproximativ 23.000 de persoane.

Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu peste 9,3 milioane de euro numeroase proiecte de responsabilitate socială, acestea având aproximativ 260.000 de beneficiari.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.