Home / Invatamant / Elevii mureșeni, reporteri pentru o zi

Elevii mureșeni, reporteri pentru o zi

Distribuie

eleviÎn perioada 18-22 aprilie, s-a desfășurat săptămâna „Școala altfel”. Programul dedicat acestei săptămâni își propune implicarea cadrelor didactice, precum și a elevilor în derularea unor activități extrașcolare și extracurriculare, care să vină în întâmpinarea nevoilor și intereselor acestora, contribuind totodată la stimularea unor competențe specifice unor domenii variate și interesante.

În acest context, elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureș, conduși de prof. Chivu Liliana, și-au propus și au realizat o serie de activități în cadrul cărora fiecare elev a avut șansa de a-și pune în valoare potențialul intelectual, afectiv sau creativ-artistic. Sub genericul „Reporter pentru o zi”, elevii au efectuat o vizită la Radio Târgu-Mureș, unde gazdele deosebit de prietenoase le-au dezvăluit copiilor o multitudine de lucruri nebănuite din lumea realizatorilor de emisiuni radiofonice. În plus, elevii au avut ocazia să „experimenteze” fascinanta profesie de reporter, ba mai mult, să-și audieze producțiile în emisiunea duminicală „Lumea copiilor”. Nu au lipsit din programul activităților acțiunile de voluntariat, astfel încât elevii au facut o vizită copiilor instituționalizați în cadrul Serviciului de Intervenție în regim de urgență, desfășurând împreună cu aceștia activități ludice, oferindu-le mici cadouri și aducând un strop de bucurie în sufletele lor. Activități deosebit de interesante au fost și cele desfășurate la sediul Fundației „Alpha Transilvană”, unde au avut posibilitatea să relaționeze cu copiii cu nevoi speciale, dar și să participe cu multă implicare la activitățile deosebite pe care specialiștii instituției le-au pregătit și le-au coordonat cu profesionalism.

„Popas” cultural la Palatul Culturii
Animați de preocupări ecologiste, elevii clasei a IV-a au desfășurat la Biblioteca Copiilor o frumoasă activitate dedicată „Zilei pământului”. Pregătindu-se din timp, copiii și-au prezentat minunatele proiecte realizate de ei înșiși, cu care au realizat o frumoasă și interesantă expoziție. De asemenea, au recitat, au cântat, au citit și au purtat discuții cu mesaj adresat omenirii de a salva planeta de la distrugere. Șirul activităților din săptămâna „Școala Altfel” s-a încheiat cu vizitarea Palatului Culturii. După o zi încărcată, cei mici au făcut un „popas” cultural recreativ în sala de concerte, dar nu au ratat nici expoziția de artă pentru a contempla minunatele creații ale lui Grigorescu, Luchian, Tonitza sau Aman.

Chivu Liliana, prof. înv. primar, Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureș


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU – Patru elevi de la „Papiu”, calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. „Matematica este regina tuturor științelor”

Distribuie Performanță demnă de admirație și aplauze pentru patru elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.