Share

Home / Invatamant / Elevii mureșeni, reporteri pentru o zi

Elevii mureșeni, reporteri pentru o zi

eleviÎn perioada 18-22 aprilie, s-a desfășurat săptămâna „Școala altfel”. Programul dedicat acestei săptămâni își propune implicarea cadrelor didactice, precum și a elevilor în derularea unor activități extrașcolare și extracurriculare, care să vină în întâmpinarea nevoilor și intereselor acestora, contribuind totodată la stimularea unor competențe specifice unor domenii variate și interesante.

În acest context, elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureș, conduși de prof. Chivu Liliana, și-au propus și au realizat o serie de activități în cadrul cărora fiecare elev a avut șansa de a-și pune în valoare potențialul intelectual, afectiv sau creativ-artistic. Sub genericul „Reporter pentru o zi”, elevii au efectuat o vizită la Radio Târgu-Mureș, unde gazdele deosebit de prietenoase le-au dezvăluit copiilor o multitudine de lucruri nebănuite din lumea realizatorilor de emisiuni radiofonice. În plus, elevii au avut ocazia să „experimenteze” fascinanta profesie de reporter, ba mai mult, să-și audieze producțiile în emisiunea duminicală „Lumea copiilor”. Nu au lipsit din programul activităților acțiunile de voluntariat, astfel încât elevii au facut o vizită copiilor instituționalizați în cadrul Serviciului de Intervenție în regim de urgență, desfășurând împreună cu aceștia activități ludice, oferindu-le mici cadouri și aducând un strop de bucurie în sufletele lor. Activități deosebit de interesante au fost și cele desfășurate la sediul Fundației „Alpha Transilvană”, unde au avut posibilitatea să relaționeze cu copiii cu nevoi speciale, dar și să participe cu multă implicare la activitățile deosebite pe care specialiștii instituției le-au pregătit și le-au coordonat cu profesionalism.

„Popas” cultural la Palatul Culturii
Animați de preocupări ecologiste, elevii clasei a IV-a au desfășurat la Biblioteca Copiilor o frumoasă activitate dedicată „Zilei pământului”. Pregătindu-se din timp, copiii și-au prezentat minunatele proiecte realizate de ei înșiși, cu care au realizat o frumoasă și interesantă expoziție. De asemenea, au recitat, au cântat, au citit și au purtat discuții cu mesaj adresat omenirii de a salva planeta de la distrugere. Șirul activităților din săptămâna „Școala Altfel” s-a încheiat cu vizitarea Palatului Culturii. După o zi încărcată, cei mici au făcut un „popas” cultural recreativ în sala de concerte, dar nu au ratat nici expoziția de artă pentru a contempla minunatele creații ale lui Grigorescu, Luchian, Tonitza sau Aman.

Chivu Liliana, prof. înv. primar, Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureș

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Final de an școlar pentru Clasa a III-a A, Gimnaziul „Augustin Maior”

Clasa a III-a A din cadrul Gimnaziului „Augustin Maior” din Reghin  și-a luat vineri, 14 …

Share
Share