Home / Sanatate / S-a lansat Planul Strategic de Prevenire şi Combatere a Infecţiilor Nosocomiale

S-a lansat Planul Strategic de Prevenire şi Combatere a Infecţiilor Nosocomiale

Distribuie

shutterstock_hospital-interior-638x424Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a lansat, marţi, Planul Strategic de Prevenire şi Combatere a Infecţiilor Nosocomiale 2016 – 2018, având ca scop realizarea unui sistem eficient de raportare a acestora, îmbunătăţirea activităţii de supraveghere, limitarea rezistenţei bacteriene la antimicrobiene în spitale şi reducerea consumului excesiv şi nejustificat de antibiotice, potrivit News.ro. Fondurile necesare pentru implentarea planului se ridică la 30 de milioane de lei. Ministerul Sănătăţii a evaluat activităţile specifice şi structura de personal din 112 spitale la nivel naţional, selectate pe baza tipului de activităţi medicale desfăşurate, corelate cu riscul de apariţie a infecţiilor nosocomiale şi de emergenţă a rezistenţei bacteriilor la antimicrobiene (spitale judeţene de urgenţă, institute clinice, spitale de boli infecţioase, maternităţi).

De asemenea, au fost realizate controale încrucişate la nivel naţional, care au arătat că în 142 de unităţi nu sunt respectate normele igienico-sanitare. La cele mai multe dintre unităţile sanitare inspectate, s-au constatat neconformităţi la normele de supraveghere şi control al infecţiilor nosocomiale precum şi în gestionarea activităţilor de curăţenie dezinfecţie şi sterilizare, deficienţe care, cumulativ, duc la apariţia infecţiilor intraspitaliceşti cu diferite tipuri de germeni precum şi la creşterea numărului acestora, potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii. De asemenea va fi demarat un plan de investiţii care să îmbunătăţească/standardizeze dotarea laboratoarelor de microbiologie şi a serviciilor de supraveghere a infecţiilor nosocomiale din cadrul unităţilor sanitare implicate în program, cât şi organizarea sesiunilor de instruire a personalului implicat în activitatea de prevenire, supraveghere, diagnostic şi control al infecţiilor nosocomiale din cele 112 unităţi sanitare.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.