Home / Sanatate / SCJU Târgu-Mureș va oferi suport unui spital din Republica Moldova

SCJU Târgu-Mureș va oferi suport unui spital din Republica Moldova

scju tg muresSpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu-Mureş a semnat la sfârşitul săptămânii trecute, la Târgu-Mureş, un acord de colaborare cu Spitalul Clinic Municipal Bălţi din Republica Moldova în ceea ce priveşte îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor medicale prestate copiilor în UPU în unitatea sanitară din Republica Moldova.

Obiectivul acestui acord de colaborare, semnat pe o perioadă de doi ani, este îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor medicale furnizate copiilor în UPU din Republica Moldova, iar în acest sens UPU-SMURD România va acorda suport UPU Bălţi din Republica Moldova în asigurarea şi îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor de sănătate şi a siguranţei pacientului prin instruirea personalului medical din Republica Moldova prin cursuri, ateliere şi vizite de lucru. „Semnarea acestui acord de colaborare între Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş şi Spitalului Clinic Municipal Bălţi din Republica Moldova însemnă un efort comun pentru îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor medicale adresate copiilor în UPU în Republica Moldova. De altfel, UPU Departamentul de Pediatrie din cadrul SCM Bălţi a beneficiat deja de suport din partea reprezentanţilor UPU-SMURD Târgu-Mureş în elaborarea şi implementarea sistemului de management al calităţii şi, binenţeles, că în continuare le vom acorda tot sprijinul nostru în ceea ce priveşte asigurarea şi îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor de sanătate şi a siguranţei pacientului”, a declarat dr. Claudiu Puiac, managerul SCJU Târgu-Mureș.

Axe prioritare de colaborare
Pentru realizarea obiectivului propus, UPU-SMURD Târgu-Mureş şi UPU Departamentul de Pediatrie al Spitalului Clinic Municipal Bălţi din Republica Moldova au stabilit câteva axe prioritare de colaborare: dezvoltarea şi implementarea sistemului de Management al Calităţii la nivel de UPU din Republica Moldova, organizarea şi desfăşurarea de vizite de studiu reciproce pentru personalul ambelor instituţii pentru a oferi înţelegere comparativă a domeniului respectiv din ambele părţi și alte activităţi identificate în comun de ambele părţi, care pot contribui la atingerea obiectivelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noile rate de incidență ale localităților din Mureș

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au transmis marți, 24 noiembrie, prin intermediul unui comunicat …