Home / Sanatate / SCJU Târgu-Mureș va oferi suport unui spital din Republica Moldova

SCJU Târgu-Mureș va oferi suport unui spital din Republica Moldova

Distribuie

scju tg muresSpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu-Mureş a semnat la sfârşitul săptămânii trecute, la Târgu-Mureş, un acord de colaborare cu Spitalul Clinic Municipal Bălţi din Republica Moldova în ceea ce priveşte îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor medicale prestate copiilor în UPU în unitatea sanitară din Republica Moldova.

Obiectivul acestui acord de colaborare, semnat pe o perioadă de doi ani, este îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor medicale furnizate copiilor în UPU din Republica Moldova, iar în acest sens UPU-SMURD România va acorda suport UPU Bălţi din Republica Moldova în asigurarea şi îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor de sănătate şi a siguranţei pacientului prin instruirea personalului medical din Republica Moldova prin cursuri, ateliere şi vizite de lucru. „Semnarea acestui acord de colaborare între Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş şi Spitalului Clinic Municipal Bălţi din Republica Moldova însemnă un efort comun pentru îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor medicale adresate copiilor în UPU în Republica Moldova. De altfel, UPU Departamentul de Pediatrie din cadrul SCM Bălţi a beneficiat deja de suport din partea reprezentanţilor UPU-SMURD Târgu-Mureş în elaborarea şi implementarea sistemului de management al calităţii şi, binenţeles, că în continuare le vom acorda tot sprijinul nostru în ceea ce priveşte asigurarea şi îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor de sanătate şi a siguranţei pacientului”, a declarat dr. Claudiu Puiac, managerul SCJU Târgu-Mureș.

Axe prioritare de colaborare
Pentru realizarea obiectivului propus, UPU-SMURD Târgu-Mureş şi UPU Departamentul de Pediatrie al Spitalului Clinic Municipal Bălţi din Republica Moldova au stabilit câteva axe prioritare de colaborare: dezvoltarea şi implementarea sistemului de Management al Calităţii la nivel de UPU din Republica Moldova, organizarea şi desfăşurarea de vizite de studiu reciproce pentru personalul ambelor instituţii pentru a oferi înţelegere comparativă a domeniului respectiv din ambele părţi și alte activităţi identificate în comun de ambele părţi, care pot contribui la atingerea obiectivelor.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.