Dragoş Pui, vocea tinerilor social-democraţi din Reghin Politic
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 598 Vizualizări

Dragoş Pui, vocea tinerilor social-democraţi din Reghin

111Preşedintele Tineretului Social Democrat (TSD) Reghin, Dragoş Pui, este unul din numeroşii tineri prezenţi pe lista propusă de Partidul Social Democrat Reghin pentru Consiliul Local, la alegerile locale care vor avea loc în 5 iunie 2016. În interviul următor, reprezentantul tinerilor social-democraţi din „Oraşul viorilor” explică ce l-a determinat să facă pasul către Consiliul Local, precum şi câteva din priorităţile din agenda sa, destinate tuturor locuitorilor din municipiul Reghin.

Reporter: Pentru început, vă rog să vă prezentaţi, pe scurt, cititorilor noştri.

Dragoş Pui: Am vârsta de 31 de ani, sunt de profesie economist, momentan sunt director executiv al unei societăţi comerciale din Reghin, am urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Petru Maior” din Târgu-Mureş, profilul Managementul Afacerilor. Sunt licenţiat, am urmat ulterior şi cursurile post-universitare de masterat în domeniul Bănci şi pieţe de capital, la Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj Napoca. Sunt reghinean, născut la Reghin, o parte însemnată a vieţii mele mi-am petrecut-o la Târgu-Mureş, din momentul în care am intrat la facultate, timp de aproape nou ani, dar am considerat că este mult mai potrivit pentru mine şi pentru familia mea să revin în localitatea natală.

Rep.: Când aţi devenit membru al Partidul Social Democrat şi ce v-a determinat să faceţi acest pas?

D.P.: M-am înscris în PSD în urmă cu opt ani. În prima fază, am fost determinat să fac acest pas de câţiva prieteni care erau deja implicaţi în acest domeniu de activitate, dar şi datorită faptului că rezonam cu ideile de stânga şi inclusiv în familie am crescut cu astfel de idei de stânga insuflate de către părinţii mei.

Rep.: Cum aţi evoluat politic în decursul acestor ani?

D.P.: De la simplu membru la momentul respectiv, când nu aveam în plan să îmi dezvolt o carieră în acest sens. Am considerat că mă pot implica suficient de mult din poziţia de membru simplu şi să contribui la activitatea Partidului Social Democrat. Cu trecerea timpului şi odată cu acumularea de experienţă şi obiectivele s-au modificat uşor, înaintarea în vârstă, maturizarea, m-au determinat să îmi reevaluez poziţia şi să încerc să mă implic cât mai mult şi la un nivel cât mai înalt. Revenind la întrebarea dumneavoastră, am fost simplu membru, ulterior vicepreşedinte al organizaţiei judeţene de tineret, preşedinte al organizaţiei Reghin de tineret, funcţie pe care o deţin şi în prezent. Pe lângă această funcţie, în momentul de faţă sunt şi vicepreşedinte al PSD Reghin şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene TSD Mureş. De asemenea, la alegerile locale din 5 iunie mă aflu pe poziţia a şasea pe lista Partidului Social Democrat pentru Consiliul Local al Municipiului Reghin.

Rep.: Cu ce crezuri şi ţeluri aţi intrat în politică?

D.P.: Am intrat în politică fiind convins că doar prin implicare se pot schimba lucrurile cu adevărat. Doar fiind activ într-un astfel de domeniu de activitate ce ne influenţează viaţa tuturor, indiferent dacă suntem sau nu interesaţi de politică, până la urmă factorul politic este determinant, care lasă urme în viaţa fiecăruia dintre noi, prin activităţile zilnice pe care le desfăşurăm. Am crezut atunci şi cred în continuare că o să pot să schimb ceva, că oricât de multe idei bune ai avea, dacă nu eşti în mediul potrivit pentru a le exprima, acestea nu se vor concretiza niciodată, iar în PSD am găsit o echipă de oameni dispuşi la orice oră să susţină o idee bună, să susţină un tânăr. Din păcate, în ultimii ani omul politic din România nu are o viaţă foarte uşoară, poate pe bună dreptate, dar aici sper să schimbăm noi ceva, generaţia tânără, să le arătăm oamenilor că se poate face un altfel de politică, reformând partidele şi cred că PSD este din acest punct de vedere unul dintre cele mai reformate partide din ţară, dacă nu cel mai reformat, care întotdeauna a răspuns dorinţelor publicului şi cred eu acest lucru e evident prin măsurile imediate luate. La Reghin, tinerii au fost susţinuţi întotdeauna, pe listele pentru Consiliul Local s-au regăsit mereu candidaţi cu vârste de sub 40 şi chiar sub 30 de ani. Vrem să ne reformăm, să reformăm partidul şi sperăm ca ideile noastre, gândurile noastre, atitudinea noastră să îi influenţeze şi pe consilierii şi membrii ceva mai experimentaţi, care ştiu să pună în practică ideile noastre. Noi ne dorim foarte multe lucruri, dar încă o parte dintre noi nu deţinem experienţa necesară sau nu avem calificarea în toate domeniile ce sunt determinante în punerea în practică a unui proiect. Alături de colegii noştri mai experimentaţi eu cred că vom putea să facem foarte multe lucruri frumoase în Reghin.

Rep.: A fost dorinţa dumneavoastră să candidaţi sau propunerea colegilor? Sau ambele?

D.P.: Au fost ambele. Mereu am fost genul de membru care nu a cerut şi nu a impus niciodată astfel de propuneri din partea colegilor. Am considerat că recunoaşterea venită din partea colegilor este mult mai importantă decât o solicitare venită din partea mea. În acelaşi timp, mă onorează o astfel de nominalizare şi desigur a fost şi o dorinţă de-a mea pentru că altfel nu cred că aş putea să fac la fel de multe lucruri. În momentul de faţă, ca preşedinte al TDS Reghin intru în contact cu foarte mulţi dintre cetăţeni, dar neavând o poziţie publică să mă poată ajuta şi să pun în practică anumite idei venite din partea lor, e puţin mai dificil. Desigur, colegii mei au fost întotdeauna receptivi, am găsit mereu în ei parteneri pentru implementarea unor idei bune, dar din poziţia de consilier local este mult mai uşor de transpus ideile în practică. Având în vedere că mi-am dorit să mă implic în acest partid, mi-am dorit o astfel de funcţie. Nu am solicitat-o, propunerea a venit din partea colegilor care au văzut în mine persoana potrivită pentru a ocupa respectiva funcţie. Le mulţumesc pe această cale pentru încrederea cu care m-au onorat.

Rep.: Care consideraţi că sunt atuurile care vă recomandă pentru funcţia de consilier local?

D.P.: Nu obişnuiesc să fac asemenea analize în ceea ce mă priveşte. Cum spuneam şi mai devreme, îmi place să îi las pe cei din jurul meu să mă cunoască fără a le crea aşteptări nejustificate, iar ulterior fie să îi dezamăgesc, fie să fiu altundeva decât au considerat ei, astfel încât prefer să vorbească alţii despre calităţile mele.

Rep.: Să vorbim despre echipă atunci… Ce calităţi are echipa din care faceţi parte şi care sunt argumentele cu care vă prezentaţi în faţa alegătorilor?

D.P.: În primul rând, consider că cetăţenii ar trebui să aleagă echipa PSD Reghin pentru că este o echipă care a demonstrat că poate să facă lucruri frumoase. S-au mediatizat destul de mult în ultima vreme realizările echipei de consilieri şi a doamnei primar Maria Precup. În afară de faptul că s-au făcut foarte multe lucruri, în momentul de faţă echipa vine cu un suflu nou. Avem mulţi tineri propuşi pe lista de consilieri a PSD, lucru care pe mine mă bucură foarte mult şi îmi dă speranţe că PSD este unul dintre cele mai reformate şi deschise partide către reformă, care răspunde nevoilor şi solicitărilor cetăţenilor. Desigur, alături de tineri lista conţine şi nume de consilieri experimentaţi care nu doar spun că vor să facă lucruri pe viitor, ci au arătat în ultimii patru ani că pot face şi că fac foarte multe lucruri bune, că ţin cont de opinia cetăţenilor. Conducerea Primăriei municipiului Reghin a înţeles că administraţia nu înseamnă numai proiecte grandioase, înseamnă să creşti standardul de viaţă cetăţenilor şi să ţii cont de părerile lor. Nu am găsit la niciunul dintre contracandidaţii noştri astfel de candidaţi, care să fie interesaţi şi de om în sine. Să înţeleagă că de fapt politica e pentru oameni, făcută de oameni pentru oameni şi că în primul rând cei care ne aleg trebuie să se bucure de aceste schimbări. Oamenii propuşi de PSD nu au uitat de oameni, ţin cont de părerile lor şi încearcă să armonizeze deciziile Consiliului Local şi ale primăriei cu exact ceea ce îşi doresc oamenii.

Rep.: Ce îşi doresc tinerii din Reghin?

D.P.: Tinerii din Reghin îşi doresc cam acelaşi lucru pe care şi-l doresc şi restul cetăţenilor. Fiind un oraş ceva mai mic, în ultimii ani am auzit din ce în ce mai mulţi tineri care vor să aibă cât mai multe evenimente în oraşul lor. Foarte mulţi merg la facultate la Târgu-Mureş, Cluj Napoca sau Bucureşti şi acolo sunt obişnuiţi cu un ritm ceva mai alert de viaţă şi vor să vadă lucrul acesta şi la ei acasă. Desigur, tinerii îşi doresc locuri de muncă, vor să aibă speranţa faptului că după ce îşi finalizează studiile vor putea să facă şi ei ceva sau vor putea să pună în practică abilităţile şi cunoştinţele dobândite pe perioada facultăţii. De asemenea, tinerii vor o infrastructură bună şi foarte bună dacă se poate.

Rep.: Având în vedere că există un trend descrescător în privinţa prezenţei la vot, care este mesajul dumneavoastră pentru tineri pentru a veni la vot în data de 5 iunie?

D.P.: Din punctul meu de vedere, cel mai important mesaj pe care îl putem avea la adresa tinerilor este lista de consilieri locali. Faptul că promovăm tinerii, că ţinem cont de nevoile lor şi suntem conştienţi ca şi partid de importanţa implicării cât mai multor şi cât mai activă a tinerilor reghineni. Până la urmă, ei sunt cei care vor beneficia pe termen lung de modificările sau de proiectele implementate astăzi şi în viitorul apropiat în Reghin. Uneori, pe anumite segmente, tinerii sunt cei mai în măsură să spună în ce direcţie vor să se îndrepte oraşul în care locuiesc pentru următorii 10-20 de ani. Desigur, şi celelalte segmente de vârstă sunt foarte importante şi nu trebuie niciodată neglijate. O mare parte a nevoilor cetăţenilor sunt aceleaşi, indiferent de vârstă. Fiecare segment de populaţie fie cu anumite dorinţe specifice, fie vârstei fie situaţiei sociale, fie în funcţie de pregătirea pe care o au şi de direcţia în care vor să se îndrepte viaţa lor. Din punctul meu de vedere, fără să fac nici un fel de promisiune, faptul că avem atât de mulţi tineri pe listă şi zic eu tineri valoroşi, care până acum au reuşit să obţină anumite rezultate în diferite domenii şi să îşi creeze o imagine foarte bună, de oameni serioşi, oameni muncitori, de oameni implicaţi, eu zic că e cea mai bună promisiune pentru tinerii din Reghin. Desigur, vom încerca la fel ca şi până acum şi poate mai mult decât până acum să organizăm evenimente, dar nu în sensul de petreceri, ci evenimente de genul dezbaterilor publice unde să discutăm şi să vedem ce anume doresc tinerii, să le cerem părerea celor care doresc să şi-o exprime, care cred că au ceva de spus pentru bunul mers al comunităţii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE