Șarm și rafinament. 60 de mașini de epocă fac Paradă la Târgu-Mureș Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 633 Vizualizări

Șarm și rafinament. 60 de mașini de epocă fac Paradă la Târgu-Mureș

DSC_9424

Spectacol de senzație în Cetatea Medievală din Târgu-Mureș. O paradă de istorie și bijuteriile pe patru roți vor cuceri inimile celor pasionați de mașini.

Classic Car Club Mureș, Gentelmen’s Auto Mureș, în parteneriat cu Primăria Târgu-Mureș, Consiliul Județean Mureș și Universitatea Cultural Științifică Târgu-Mureș organizează, în perioada 13-15 mai, Parada Vehiculelor Istorice. Mureșenii vor avea plăcerea de a vedea atât farmecul și nostalgia unor bijuterii pe patru roți, cât și frumusețea și plăcuta companie a vedetei de televiziune, femeia cu cele mai lungi picioare din țara noastră, Roxana Ciuhulescu, gazda evenimentului.

DSC_9412

Lansarea evenimentului Parada Vehiculelor Istorice a avut loc în cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 28 aprilie, la care au participat Roxana Ciuhulescu, moderator, Dorin Florea – Primar Municipiul Târgu-Mureș, Ștefan Someșan – Inspector Școlar General – ISJ Mureș, Csegzi Sandor – Universitatea Tehnico-Științifică Târgu-Mureș, Bogdan Coconoiu – Președinte Retromobil România și Georgios Ladopoulos – Președinte al Comisiei Sportive Retromobil România. Cetatea Medievală va fi locul unde, cu un șarm inconfundabil și o deosebită încărcătură istorică, dobândită odată cu trecerea timpului, vehiculele clasice revin în centrul atenției. Tot în aceeași locație, în cadrul Paradei se va desfășura Târgul de Arte și Meserii, organizat de Primăria municipiului Târgu-Mureș în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș. Potrivit celor declarate de primarul Dorin Florea, scopul acțiunii este de a atrage atenția celor tineri asupra unui domeniu care suferă din lipsa de specialiști, restaurarea mașinilor de epocă. În acest sens, a făcut public apariția primului nr. al revistei „Arte și meserii”, care cuprinde o serie de noutăți și curiozități din domeniul auto și, totodată, oferta educațională a școlilor și universităților din Târgu Mureșpoate fi răsfoită în sistem electronic.

Șarm și relaxare

Evenimentul din acest an va fi structurat pe două categorii: Raliu de Regularitate, etapa a II-a din Campionatul Național, la care vor participa 40 de mașini , participanții având de parcurs un traseu de 300 de km, cu destinație Valea Superioară a Mureșului, unde vor vizita frumuseţea şi măreţia a trei castele. La Concursul de Eleganță vor fi expuse în toată splendoarea lor 25 de vehicule, care vor fi apreciate atât pe baza interesului lor istoric, tehnic și estetic, a rarității lor și a autenticității, cât și pe baza elegantei și a stilului lor sofisticat. Festivitatea de premiere a Concursului de Eleganță va avea loc în Cetatea Medievala , sâmbăta 14 mai,  începând cu ora 21,00. Potrivit explicațiilor date de Georgios Ladopolous, raliul va fi, mai degrabă, unul de relaxare și strategie, pentru că necesită multe calcule și precizie.

Restaurarea, un hobby costisitor

Asociația națională a posesorilor și restauratorilor de vehicule istorice, Retromobil Club România (RCR) a luat ființă în primăvara anului 1998. România este în topul primelor zece țări din Europa care au introdus automobilul și a șasea țară în care s-au organizat curse de automobile, dar este unul din puținele state europene care nu deține un Muzeu al Automobilului. Data de 27 septembrie 2001 are o semnificație aparte pentru membrii RCR, MS Regele Mihai devenind Președinte de Onoare al RCR în cadrul unei festivități organizate la „Standul Retromobil” din cadrul S.A.B. 2001. Potrivit informațiilor date de Bogdan Coconoiu, președinte RCR, aproximativ 3000 de mașini sunt omologate în cadrul Clubului, un număr mic, comparativ cu alte state, care reflectă dificultatea de a întreține o mașină istorică. A readuce la viață o mașină este un proces de durată, scump și care necesită numeroase cunoștințe din domenii foarte diferite.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE