Carne de miel sau carne de ied pentru masa de Paște? Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 429 Vizualizări

Carne de miel sau carne de ied pentru masa de Paște?

stire carne pasteSărbătorile Pascale reprezintă o ocazie importantă, bogată în mese multe și copioase, și cei mai mulți români aleg să consume produse tradiționale pe bază de carne de miel. În ultimii ani a început să se consume de Paște carnea de ied și chiar să înlocuiască uneori carnea de miel, relatează AGERPRES. „Există o serie de asemănări și deosebiri ale acestor două tipuri de carne. Ambele variante provin de la animale tinere, însă este greu de digerat, mai ales după o perioadă de șapte săptămâni de post. Cele două tipuri de carne sunt foarte perisabile și o posibilă toxiinfecție alimentară poate avea forme de manifestare severe. Așadar, și carnea de miel, și carnea de ied se vor procura numai din măcelarii, magazine special amenajate în piețe sau direct din gospodarii și depozitate imediat la temperaturi de 0 — 5 grade C. La cumpărare, carnea trebuie să aibă o culoare roz deschis, o textură elastică, fermă, mirosul să fie plăcut, proaspăt, grăsimea să aibă culoarea albă, nu galbenă, lipicioasă”, afirmă nutriționistul Lygia Alexandrescu, citată de AGERPRES.

Potrivit acesteia, din punct de vedere organoleptic și nutrițional, carnea de miel este fragedă, are gust plăcut, specific, este o sursă de proteine de foarte bună calitate, este bogată în fier, necesar pentru combaterea anemiei, în potasiu și calciu, în zinc, mineral cu rol important în echilibrul sistemului imunitar, furnizează o cantitate importantă de vitamina B12, B3 și acid linoleic conjugat, un acid gras polinesaturat important în metabolizarea grăsimilor. Lygia Alexandrescu a arătat că și carnea de ied este delicioasă, însă gustul și aroma nu sunt puternice. Carnea de ied are un conținut de proteine similar cu cel întâlnit în carnea de miel, este bogată în minerale (fier, fosfor, potasiu, zinc, seleniu) și vitamine (B2, B12 și colină), însă furnizează mai puțin colesterol față de carnea de miel și este mai slabă caloric.În opinia sa, ambele tipuri de carne se vor putea consuma cu multă salată de sezon, pentru a le face mai ușor de digerat și pentru a se asigura un tranzit intestinal facil.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE