Candidatura lui Gabriel Gabor (PND), respinsă “la mustaţă” Politic
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 440 Vizualizări

Candidatura lui Gabriel Gabor (PND), respinsă “la mustaţă”

660Candidatul Partidului Naţional Democrat (PND) pentru funcţia de primar al municipiului Târgu-Mureş, Gabriel Gabor, a ratat “la mustaţă” intrarea în competiţia electorală de la 5 iunie 2016, reuşind să adune 1.132 de semnături de susţinere, faţă de 1.276 cerute de legislaţia din domeniu. Astfel, Gabriel Gabor nu se mai regăseşte pe lista candidaţilor pentru funcţia de primar al “Oraşului trandafirilor”, ci doar pe lista pentru Consiliul Local Municipal Târgu-Mureş, unde Partidul Naţional Democrat a reuşit să strângă 1.327 de semnături de susţinere.

Legea electorală, “metodă comunistă şi birocratică”

Într-o postare pe reţeaua de socializare Facebook, candidatul PND este de părere că numărul minim de semnături pentru validarea unei candidaturi reprezintă o “metodă comunistă şi birocratică” a partidelor politice mari. “Condiţia obligatorie pentru înscrierea candidaturii la BEC era ca alături de dosarul candidatului să depun şi o listă de semnături a susţinătorilor pentru alegerea primarului. În urmă cu două săptămâni am început această muncă de strângere a semnăturilor atât pentru candidatura la primărie cât şi pentru candidatura în consiliul local al municipiului Târgu-Mureş. După centralizarea listelor am reuşit să strângem pentru primărie 1.132 de semnături şi pentru consiliul local 1.327 de semnături. Cum legea prevedea ca pragul minim de semnături să fie de 1.276, nu am reuşit să înregistrăm decât lista de candidaţi la consiliul local. Drept urmare, dosarul de candidat la primărie nu a putut fi depus şi înregistrat, neavând numărul minim de semnături pentru susţinere. Pragul de semnături necesar pentru depunerea candidaturii pentru funcţia de primar şi consilieri este aberant şi anti-democratic, fiind, în fapt, o măsură prin care partidele mari vor să mentină monopolul politic asupra partidelor noi care s-au înfiintat. Este o metodă comunistă şi birocratică de a submina democraţia românească, aşa cum spune în comunicatul de presă şi preşedintele PND, Daniel Fenechiu. Sperăm ca decizia Curţii Constituţionale din 4 mai 2016 să desfiinţeze această practică comunistă de susţinere a unei candidaturi cu liste de susţinători”, a precizat Gabriel Gabor.

Susţinere pentru “cel mai bun proiect”

Totodată, Gabriel Gabor a oferit răspunsul privind candidatul pe care îl susţine pentru funcţia de primar al municipiului Târgu-Mureş. “Răspunsul meu este că voi susţine pentru Primăria Târgu-Mureşului pe acel candidat care stă cel mai bine în sondaje şi care va veni cu cel mai bun proiect de continuare a dezvoltării acestui oraş! În două, trei zile am să public şi numele acelui candidat după ce voi face o analiză amănunţită a candidaţilor înscrişi în cursa pentru primărie”, a menţionat reprezentantul PND Mureş.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE