Share

Home / Invatamant / Proiect pentru protejarea patrimoniului cultural naţional

Proiect pentru protejarea patrimoniului cultural naţional

scoala 1În perioada 18-22 aprilie, cu ocazia desfăşurării Programului „Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun”, Fundaţia Colegium XXI în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mureş, a derulat mai multe activităţi educative, în cadrul Proiectului „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”.

Peste 200 de elevi, din clasele V-XII, ai unor unităţi de învăţământ mureşene au fost informaţi în legătură cu un proiect care are ca scop educarea elevilor şi sensibilizarea opiniei publice, în legătură cu promovarea şi conservarea valorilor aparţinând patrimoniului cultural naţional. „În acest sens, în perioada 18-22 aprilie 2016, Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, a prezentat la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Sighişoara, la Şcoala Generală Albești și la Școala Generală ,,Nicolae Bălcescu”, activităţile specifice pe care le efectuează în domeniul protecţiei patrimoniului cultural naţional.Temele dezbătute în cele trei unităţi de învăţământ, s-au referit la conceptul de patrimoniu cultural naţional şi universal, precum şi la măsurile de protejare şi conştientizare a importanţei protecţiei acestuia”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Pentru participarea la aceste activităţi, atât profesorii coordonatori, cât şi elevii prezenţi au primit diplome nominale de participare şi materiale promoţionale, pentru a-şi aminti de importanţa protejării patrimoniului cultural. „Activităţile specifice proiectului reprezintă o noutate şi o continuitate în aria proiectelor cu scop educativ, derulate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mureş”, se mai menţionează în comunicat.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU cu Carmen Colceriu, multiplă olimpică la Limba română: „Mi-am dorit să demonstrez că arta și științele exacte pot coexista”

Carmen Colceriu, elevă a Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian”, cu specializarea „Matematică-Informatică”, a făcut parte …

Share
Share