Home / FC Municipal / ASA, cu o echipă improvizată, surclasată de Viitorul

ASA, cu o echipă improvizată, surclasată de Viitorul

Distribuie

asaASA Târgu-Mureș a suferit luni cea mai categorică înfrângere de la revenirea în Liga I de fotbal. Mureșenii au cedat pe stadionul din Ovidiu cu 1-6 în fața formației Viitorul Constanța, în penultima etapă a turneului play-off. Pentru gazde au punctat L. Buș (autogol-min. 20), I. Hagi (25), Boli (37), C. Ganea (48), Fl. Tănase (67, 93), golul mureșenilor fiind reușit de Dedov, în minutul 33. Era partida dintre singurele formații care nu obținuseră nicio victorie în play-off și erau despărțite de 3 puncte, în favoarea constănțenilor. În cazul unui succes, formația mureșeană putea urca pe locul 5 al clasamentului. Pentru jocul de luni însă, antrenorul George Ciorceri a folosit o formație mai mult decât improvizată, cu numeroase probleme de lot. Gabriel Matei, Mureșan, Pîrvulescu și Țucudean au fost suspendați, Velayos, Balic, Marius Constantin accidentați. Pe lângă aceștia, Ndoye, Costa, Jazvic au părăsit echipa. Totalul jucătorilor absenți din lotul de bază se ridică la 13, astfel încât era greu de încropit o echipă care să să facă față acestui final. Linia defensivă a fost alcătuită din jucători care nu au mai evoluat împreună și a constituit în aceste condiții o adversară mai degrabă de antrenament pentru dobrogeni. Aceștia și-au luat astfel revanșa pentru scorul identic cu care au cedat partida din urmă cu un an, sezon în care ASA se afla în lupta pentru titlul de campioană. Deși gazdele au în componență jucători la fel de tineri, sau mai tineri, aceștia au fost rodați pe parcursul campionatului și au zburdat de-a dreptul pe teren. Scorul a fost deschis de un autogol, la care Buș a încercat zadarnic să evite un gol iminent în fața lui Ianis Hagi, trimițând în propria poartă. Fundașii centrali ai mureșenilor au făcut în continuare mai mult figurație, fără marcaje la adversari, iar Hagi a majorat scorul după 5 minute. O tresărire a ASA-aului s-a produs în minutul 33, când Dedov a fructificat pasa lui Voiculeț. Înainte de pauză, Boli a preluat nemarcat la o lovitură de colț la colțul scurt și a trimis din careul mic. Stăcioiu a respins, apoi a reținut balonul, dar asistentul a semnalizat că mingea trecuse linia porții.

 

Debuturi mai degrabă descurajatoare

Așa cum a declarat antrenorul George Ciorceri înaintea plecării spre Constanța, promovările jucătorilor tineri se fac treptat, în momente favorabile. Forțat de împrejurări, acesta a fost nevoit să titularizeze mai mulți jucători din echipa de Liga IV și să folosească chiar și jucători de la centrul de juniori. Unii dintre aceștia au mai evoluat câteva minute în Liga I, alții au avut un debut mai puțin încurajator în aceste condiții. Titulari au fost Candrea, debutant în Liga 1 și Feketics, cu doar 16 minute până în prezent, ambii depășiți ușor de adversari, în condițiile în care colegii mai experimentați nu s-au ridicat nici ei la pretențiile Ligii I. Pe banca de rezerve au luat loc alți 4 jucători de la echipa secundă a clubului și 2 de la formația de juniori B, Onul și Șut, ambii născuți în anul 1999, al doilea intrat spre final. Dacă în 11-le de start s-au aflat câțiva jucători cu experiență, și aceștia au fost înlocuiți pe parcursul reprizei secunde (Ciolacu, Voiculeț). Alături de portarul Stăncioiu a mai rămas în teren doar perechea argentiniană Gorobsov-Brandan, al doilea cu o evoluție la nivelul mai puțin experimentaților coechipieri. Astfel, repriza secundă s-a transformat într-o cursă a Viitorului de a-și mai îmbunătăți golaverajul. Mai mult, ajuns practic „victimă”, chiar și Stăncioiu a gafat și el la câteva goluri ale gazdelor, respingând în fața atacanților nemarcați, care îndeplineau o simplă formalitate. ASA încheie totuși pe locul 6 campionatul, dar în genunchi sezonul, ajungând de la cea mai redutabilă apărare în cele 26 de etape ale sezonului regulat la cea mai vulnerabilă în cele 9 ale play-off-ului.

Au evoluat formațiile:

Viitorul: Tordai- Benzar (43- Fl. Coman), Hodorogea, Boli, C. Ganea, I. Filip, Nedelcu (46-Casap), De Lucas, Chițu, Hagi (54-Băluță), Tănase

ASA: Stăncioiu- L. Buș, Candrea, Muth, Borza, Gorobsov, Brandan, Dedov (75-A. Șut), Voiculeț (57-German), Feketics, Ciolacu (46-R. Stoica)

 

De asemenea, verificati

FOTO: Noi imagini cu șantierul de la Patinoarul artificial din Târgu Mureș

Distribuie Thomas Moldovan, vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Sport (ANS), a verificat vineri, 12 aprilie, …

1 comentariu

  1. Catastrofal!!!
    ASA a fost surclasata de toate echipele din play off.
    Divizia B va asteapta in curand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.