100 de chiriași sunt așteptați în curtea școlii Bălcescu Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 267 Vizualizări

100 de chiriași sunt așteptați în curtea școlii Bălcescu

DSC_9438

Pentru că trăim într-o lume din ce în ce mai aglomerată și mai poluată, părinții și cadrele didactice de la Gimnaziul Nicolae Bălcescu educă copiii să respecte și să iubeasca natura și viețuitoarele pe care le-a creat Dumnezeu. Astfel, au convenit să se îngrijească de păsările ce trăiesc în parcul din curtea școlii, construind căsuțe de lemn pe care le-au decorat, apoi le-au înmânat adulților pentru a le amplasa pe copaci. Fiecare echipă și-a ales copacul unde a dorit să-și amplaseze căsuța, de preferat în fața claselor unde activează, pentru a sta, astfel, cu ochii pe ele, să nu rateze momentul când apare ”un locatar”, ceea ce ar recompensa cu adevărat munca depusă şi seriozitatea.

” Am participat la Olimpiadele Kaufland, concursul de Eco bricolaj desfășurat la finele anului trecut, unde copiii de clasa I și-au demonstrat creativitatea și dorința de a proteja și iubi frumosul din natură. Aproximativ 100 de căsuțe realizate sunt expuse în curtea școlii” profesor înv. primar Gimnaziul Nicolae Bălcescu.

Dezvoltarea unui comportament ecologic și a unei atitudini orientate spre asigurarea calității mediului prin cunoașterea, afirmarea și stimularea potențialului artistic-creativ al  preşcolarilor şi elevilor, nu este singurul obiectiv al cadrelor didactice. Acum ei se pregătesc să intre în Campania Globală pentru Educație, o mișcare a societății civile al cărei scop este de a combate criza globală din domeniul educației. Evenimentul este desfăşurat anual, la nivel mondial, de o coaliţie de organizaţii neguvernamentale, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume, care începând cu anul 2001, este coordonat în România de Organizaţia Salvaţi Copiii. Sub sloganul ”Finanțați viitorul! Dreptul la educație pentru toți”, Campania din acest an dorește să atragă atenția asupra faptului că, fără o finanțare suficientă, transparentă și adecvată nevoilor, educația de calitate pentru toți copiii riscă să rămână doar un deziderat.

florian popa

”Tata m-a ajutat să construiesc căsuța și aștept tare mult să vină o păsărică să locuiască acolo” ne spune Florian Popa.

iulia pop

” Am lucrat două zile la căsuța mea, m-a ajutat tati și mama și un vecin al meu”, adaugă Iulia Pop.

daria dan

” Am reușit cu ajutorul bunicului și a lui tata să construiesc în două ore căsuța, căsuța e făcută din lemn și îmi doresc tare mult să fie locuită de o vrăbiuță. I-aș da și un nume, dacă ar vrea…” ne destăinuie Daria Dan.

andreea simon

”Pe mine m-a ajutat tata, în două-trei zile am terminat-o, eu am făcut partea mai ușoară, am vopsit căsuța și am ornat-o cu floricele și am adus și o pungă cu semințe ca să las de mâncare pentru păsărele” ne spune Andreea Șimon.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE