Home / Vip/Monden / Andrada din Târgu-Mureş, Miss Eco Universe România 2016

Andrada din Târgu-Mureş, Miss Eco Universe România 2016

Distribuie

111Plecată din Târgu-Mureş în Spania în urmă cu 14 ani, Andrada Butilcă a reprezentat România la Miss Eco Universe, concurs de frumuseţe organizat la începutul lunii aprilie 2016 în Egipt, la startul căruia s-au aliniat 55 de concurente din tot atâtea ţări.

Tânăra în vârstă de 24 de ani avea 10 ani când s-a mutat cu părinţii în sudul Spaniei, în Almeria. “Eram la Liceul de Artă din Târgu-Mureş, pe clasa a IV-a, la vioară. În Spania am studiat canto timp de şase ani, iar odată începută Facultatea de Kinetoterapie şi Reabilitare am decis să o termin tot aici. După licenţă mi s-a ivit un post de muncă şi tot aşa… de la un an la altul uite că au trecut deja 14 ani”, spune Andrada.

112

De la muzică la modelling

Frumoasa originară din Târgu-Mureş deţine titlul de Miss Eco Universe România 2016, care i-a deschis calea către marea finală din Egipt. Înainte de experienţa din modelling, Andrada era decisă să devină cântăreaţă, ipostază în care a intrat în contact cu o agenţie de modele. „Sunt candidată oficială pentru concursul Miss Expression International 2016, dar acesta a fost primul meu concurs internaţional şi am ajuns aici după o preselecţie, datorită agenţiei de modele CastStars şi directorului meu naţional, Marcel Arnalot Salazar. Cu doi ani în urmă, am cântat la gala Miss Expression International. Mi-ar plăcea să fiu şi cântăreaţă, de mică muzica m-a înconjurat şi îmbrăţisat de multe ori. După ceva timp cu agenţia şi şedinţe foto, iniţial pentru cântat, am început să fac parte din grupul de modele. Preselecţia naţională a fost aici, directorul de aici avea dreptul să trimită fată din Spania, România şi Italia”, explică târgumureşeanca plecată în Spania.

Mesaje pentru promovarea mediului înconjurător

Finala competiţiei s-a desfăşurat în Egipt, iar principalul mesaj transmis de concurente s-a referit la protejarea mediului înconjurător. „Competiţia mi-a atras atenţia deoarece la „Miss Eco Universe” se pune în prim-plan și conceptul de „verde”, nu doar frumuseţea. A fost un apel public pentru a combate problemele precum încălzirea globală, deforestarea, contaminarea. Făcut şi cu scopul de a promova turismul în Egipt, deoarece în urma conflictelor şi numeroaselor manifestări desfăşurate, numărul turiştilor s-a redus semnificativ. De-a lungul concursului am vizitat oraşele cele mai importante. Am fost în Luxor, Alexandria, Cairo, Sahl Hashees şi în fiecare oraş am lansat un mesaj şi o invitaţie lumii să vină fiindcă Egiptul e sigur. Şi aşa şi este. Protejează mult turistul. Toate ne-am simţit foarte bine primite şi sigure în fiecare moment. Oamenii sunt amabili şi prietenoşi, dispuşi să te ajute oricând. La concurs au fost numeroase probe, am defilat cu costumul naţional, în outfit de vară şi rochii de gală. Una din cele mai importante probe a fost defilarea cu rochiile ecologice sau din materiale reciclabile, multe făcute de propriile participante, ca a mea. Cu asta am încercat toate să trimitem un mesaj pentru redefinirea frumuseţii şi pentru susţinerea mediului înconjurător. Nu trebuie să aşteptăm până ce e prea târziu, trebuie pus un punct undeva şi să facem tot ce e posibil începând de acum, pentru a salva mediul în care trăim. E unica noastră casă. Prin educaţie, reciclare, plantarea unui alt pomuleţ de fiecare dată când tăiem unul şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră putem face multe. E ceva foarte basic, ce toată lumea ştie, dar trebuie să ne punem fiecare în mişcare. Am participat la unele conferinţe despre mediu şi concurs, iar la finală am dansat toate fetele alături de cântăreţul Ramy Sabry, după care ne-am prezentat fiecare din nou, iar odată alese, primele opt finaliste au fost supuse la o întrebare din partea juriului”, rememorează Andrada, clasificată în Top 10 la proba de talent, unde a şi cântat, şi în Top 3 la cel mai bun video pentru promovarea turismului în Egipt.

113

„Credinţa, munca şi constanţa sunt cheile succesului”

Referindu-se la frumuseţe, Miss Eco Universe România 2016 a arătat că aceasta este dată în primul rând de bunătate şi abia apoi de aspectul exterior. „Fiecare femeie e frumoasă în forma ei. Dar ce face mai frumos omul e comportamentul şi bunătatea ce există în el. Frumuseţea nu e doar exterioară. Cum toţii ştim, se mai întâmplă să muşti dintr-un măr şi să dai de partea stricată. Aşa şi omul. Şi atunci, cu ce mai rămâi? O femeie e frumoasă prin forma de a fi, prin pasiunea pe care o depune în ceea ce face şi prin scopurile sale”, explică Andrada, o tânără care a muncit foarte mult pentru a-şi vedea visele îndeplinite. „Trebuie muncit. E multă muncă şi sacrificiu în spate, nu doar ce se vede pe scenă, mai ales când încerci să combini jobul cu alte activităţi fie ele personale, profesionale sau hobby-uri. Timp redus şi multe de făcut. Şi părinţii mei m-au susţinut întotdeauna şi nu pot decât să le mulţumesc. Cu ei, e mai uşor. Credinţa, munca şi constanţa sunt cheile succesului”, conchide Miss Eco Universe România 2016.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Care sunt motivele includerii unei cabine foto in peisajul evenimentului tau

Distribuie Organizezi un eveniment (nunta, botez, banchet, conferinta, eveniment business, etc.) si te intrebi care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.