Home / Deda / Cămin cultural nou în Bistra Vale

Cămin cultural nou în Bistra Vale

Distribuie

1Locuitorii din Valea Bistrei au de marți, 3 mai, un nou cămin cultural grație Primăriei și Consiliului Local Deda. Căminul a fost inaugurat în prezența oficialităților locale reprezentate de Ioan Marcu, directorul Liceului Tehnologic „Vasile Netea” din Deda, Vasile Florea, directorul Căminului cultural din Bistra Mureșului și Lucreția Cadar, primarul comunei Deda.

Această investiție a fost necesară pentru a crea condiții optime de desfășurare a activităților culturale de pe Bistra Vale, a activităților sociale, pentru a se putea organiza mese pentru nunți, botezuri, parastase și pentru diferite alte activități. Acest cămin cultural modernizat trebuie să servească întreaga comunitate. Valea Bistrei este o zonă ocrotitoare de tradiții și era necesar să realizăm această investiție. Este nevoie ca tradițiile să fie puse în practică, să aibă un loc unde să poată fi desfășurate în condiții optime. De asemenea, să poată fi transmise generațiilor viitoare. La această investiție, au contribuit mai mulți factori, Primăria și Consiliul Local Deda, școala și biserica, împreună cu locuitorii din Bistra Mureșului. De asemenea, pentru școala primară de aici s-a realizat o sală de grădiniță și încălzirea centrală care deservește întreaga clădire, pentru ca elevii și copiii de pe Valea Bistrei să învețe în condiții bune, pentru a putea concura cu cei care fac școala la oraș sau în alte zone de pe Valea Mureșului Superior. Doresc să mulțumesc tuturor celor care și-au adus contribuția la realizarea acestei investiții și vă asigur că în Bistra Mureșului vor continua lucrările pe care Primăria Deda le va realiza în perioada următoare”, a precizat Lucreția Cadar, primarul comunei Deda.

Spectacol folcloric la inaugurarea căminului

4Inaugurarea noului cămin cultura a fost completată cu un spectacol folcloric la care și-au adus aportul elevii Școlii Primare din Bistra Mureșului, Ansamblul folcloric „Cununa Călimanilor” din Deda și soliștii Ilinca Fărcaș, Andreea Petruț, Diana și Florin Dohotari, Daria Chirilesc, oaspetele serii fiind solista Livia Harpa.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO/VIDEO: Târgu Mureș, orașul tuturor posibilităților sau orașul tuturor gropilor? – „Ocolești o groapă, dai în trei”

Distribuie „Municipiul Târgu Mureș – un oraș plin de istorie și cultură” este vechea etichetă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.