Start în duelul pentru finală, Steaua-BC Mureș BC Mures
  • admin
  • 0 comentarii
  • 353 Vizualizări

Start în duelul pentru finală, Steaua-BC Mureș

bc muresMiercuri, 4 mai, în Sala Polivalentă din București, BC Mureș Târgu-Mureș întâlnește de la ora 20.00 formația Steaua CSM Eximbank, în prima partidă din semifinala Ligii Naționale de Baschet Masculin. Calificarea în finală se dispută după sistemul cel mai bun din cinci partide, prima care obține trei victorii și este reeditarea semifinalei din sezonul trecut, câștigată de mureșeni cu 3-0, după două partide câștigate în Capitală și una pe teren propriu. La fel ca și în ediția trecută, bucureștenii au avantajul terenului propriu, în timp ce mureșenii vin din partea a doua a clasamentului play-off. BC Mureș se află pentru a patra ediție consecutiv în semifinale și este singura echipă care a trecut de faza „sferturilor” în doar trei partide, după ce a trecut de SCM U Craiova din nou din poziție dezavantajată de teren, cu două victorii în deplasare și una pe teren propriu. Roș-albaștrii au trecut de Dinamo București după patru partide, cedând al doilea meci.

 

BC Mureș devine echipa finalurilor

Dacă în urmă cu un an, după ce la un moment dat păreau că ratează calificarea în play-off, BC Mureș a încheiat pe locul VI sezonul regulat și au ajuns în finală, de această dată mureșenii au pornit de pe locul V, dar startul în play-off este unul încurajator, în ciuda numeroaselor probleme cauzate de accidentări și schimbarea băncii tehnice, pe care secundul Szászgáspár Barnabás a ajuns principal, secondat de George Trif, căpitanul jucător Ivan Ivanovic, accidentat și preparatorul fizic Liviu Dumitru. „Tigrii” tind astfel să devină echipa care se mobilizează mai bine la finalul sezonului.

Bilanțul întâlnirilor directe este foarte echilibrat, bucureștenii având avantaj minim, 12-11, obținut pe parcursul acestui an, datorat în special celor trei victorii consecutive. În semifinalele disputate anul trecut mureșenii au câștigat meciurile de la București cu 93-87 și 94-90, după care au încheiat seria cu un 88-70 pe teren propriu.

În sezonul regulat fiecare a câștigat pe terenul adversarei: A fost 78-77 pentru BC Mureș în deplasare, dar mureșenii au cedat pe teren propriu cu 94-97. În prima fază din play-off, „tigrii” au cedat ambele meciuri, cu 66-83 în deplasare și cu 86-90 în „junglă”. Așadar, se anunță un duel echilibrat pentru calificarea în finală, cu avantajul echipei bucureștene în ultimele confruntări, dar mureșenii sunt echipa care „vine din urmă”.

Al doilea meci de la București se va disputa după nici două zile, vineri, 6 mai, de la ora 18.00, urmând ca cele două meciuri de la Târgu-Mureș să aibă loc după o săptămână, miercuri, 11 mai și, dacă va fi necesar, vineri, 13 mai. În cazul în care se ajunge la egalitate de victorii, partida decisivă pentru calificarea în finală ar urma să se joace din nou la București, luni, 16 mai.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE