Civica. MC2 manual de întrebuințare Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 226 Vizualizări

Civica. MC2 manual de întrebuințare

111Există două mecanisme de aplicare a MC2. Unul fizic, pentru persoanele care nu au bani, mijloace electronice sau nu se pricep să lucreze cu acestea, persoane care se pot înscrie în MC2, funcționale în fiecare dintre cele 30 de unități de învățământ de pe raza municipiului. Celălalt mecanism este virtual și folosește ID-uri conforme cu aplicațiile rețelelor sociale unde cetățeanul este afiliat (Facebook, WhatsApp, Messenger G+, Twiter).

Centrele MC2 din școli sunt coordonate de către consilierii locali responsabili, din zonă, și funcționează pe baza operatorilor voluntari, folosind elevii înscriși la cursurile facultative de informatică, sub conducerea profesorilor informaticieni. Din informațiile noastre, cursurile de informatică urmează să devină obligatorii iar cursanții pot asigura, în cadrul practicii informatice, și funcționarea MC2. Noutatea MC2 constă în aplicarea democrației directe, pe lângă sistemul actual de democrație reprezentativă. Noi am observat că ecartul dintre alegători și cei aleși crește, pe timpul mandatului iar sistemul are deficiențe în privința controlului și responsabilizării celor aleși. Mai mult, din analizele noastre reiese că mai puțin de 12% dintre promisiunile electorale sunt respectate și asta în cazul învingătorilor din alegeri. Dacă considerăm promisiunile electorale ale tuturor participaților la campaniile electorale, rata de realizare e sub 3%. Prin MC2 creștem ratele de participare la procesul administrativ și instituim o formulă de supraveghere a consilierilor și aparatului administrativ desemnat cu conducerea orașului. Pe de altă parte, consilierii locali dau seamă doar în fața partidelor politice despre felul în care își duc la îndeplinire atribuțiile.

În MC2, ei sunt tot timpul sub lupa cetățenilor și răspund, concret, de un anume sector, chiar de o anume stradă. Se înființează centrele MC2, în fiecare școală de pe raza orașului prin înscriere directă sau prin difuzare de ID-uri, în rețelele sociale. Fiecare posesor de computer, laptop, telefon mobil, dar și persoanele fără astfel de dotări, pot activa în cadrul unui centru MC2, unde generează, observă și sancționează proiectele pentru cetățeni.

Comentariile, propunerile, sugestiile și criticile dumneavoastră sunt citite și auzite la adresa de e-mail unprtargumures@gmail.com, telefon 0365-431.617. Vă aștept la audiențe, în fiecare miercuri, între orele 18.00 – 20.00, la sediul de campanie UNPR Mureș, din strada Cisnădie nr. 2A, Târgu-Mureș.

Ing. Cristian Victor CĂTANĂ

Președinte UNPR Târgu-Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE