Mureșenii, așteptați să ia parte la un curs inedit de inițiere în principiile homeopatiei Sanatate
  • teodora.mindru
  • 1 comentarii
  • 369 Vizualizări

Mureșenii, așteptați să ia parte la un curs inedit de inițiere în principiile homeopatiei

adrian alecuMureșenii interesați de homeopatie, o formă a medicinei alternative, în care medicii tratează pacienții cu preparate foarte diluate despre care se crede că provocă oamenilor sănătoși simptome similare cu cele prezentate de către pacient, sunt invitați să ia parte la un curs practic de inițiere în principiile homeopatiei organizat de Info Kids, în data de 7 mai, între orele 9.00-13.00. Această terapie fost inventată cu câteva sute de ani în urmă, însă continuă să existe şi astăzi, s-a dezvoltat între timp şi a ajuns să reprezinte uneori ultima speranţă pentru unii bolnavi. Homeopatia este o terapie energetică şi complementară, ce vindecă pacienţii pe toate planurile, mental, fizic şi emoţional într-o manieră greu de înţeles pentru mulţi dintre noi. Cursul din data de 7 mai va fi coordonat științific de dr. Adrian Alecu, formator internațional în homeopatie.

„Homeopatia este frecvent confundată cu medicina naturistă, în general cel mai frecvent cu ceaiurile, care de fapt aparțin fitoterapiei, nu homeopatiei. Aparținând compartimentului medicinei complementare și alternative, homeopatia este un sistem medical bine definit, de sine stătător, bazat pe principiul similitudinii, pe asemănarea între boală și tratament. Substanțele care ar putea produce simptome asemănătoare cu ale pacientului sunt preparate în mod special prin diluare extremă, până când proprietățile lor chimice obișnuite dispar odată cu toxicitatea, transformându-se astfel în medicamente valoroase, cu efect invers față de substanța nediluată. Acest principiu al inversării efectului unei substanțe prin diluarea ei este cunoscut în chimie și stă la baza preparării remediilor homeopatice. Este oarecum greu de înțeles și de acceptat de către medici, dar efectele acestui tip de terapie sunt evidente. În România, doar medicii au dreptul să practice homeopatia ca ramură medicală, însă felurite preparate homeopatice sunt disponibile în farmacii și sub formă de OTC, putând fi administrate fără rețetă”, a declarat dr. Adrian Alecu, formator internațional în homeopatie.
„Vrei tratament homeopatic pentru familia ta? Învață de la experți să îl alegi chiar tu. Din tematica cursului: istoricul, principiile și posibilitățile homeopatiei; intervenția homeopatică în familie în diferite situații: boli ale aparatului respirator, boli digestive și urinare, tulburări de comportament și somn, boli ale pielii, alergii, arsuri și boli osteoarticulare, traumatisme. Înscrie-te la cursul practic de inițiere în principiile homeopatiei și învață de la cei care îi învață și pe medici”, au transmis organizatorii cursului.

Cum alegem tratamentul homeopatic?
„Prin cursul din data de 7 mai dorim să ajutăm oamenii să înțeleagă funcționarea și modul în care se alege tratamentul homeopatic, astfel încât să ia în cunoștință de cauză ceea ce le prescrie medicul homeopat, și în situații potrivite să poată alege preparatele disponibile fără rețetă cu maximum de eficacitate, până în momentul în care este posibilă prezentarea la medic. Acest curs a mai fost organizat și în luna aprilie, moment în care cererea a fost atât de mare din partea participanților încât locurile nu au fost destule. Din acest motiv, am considerat potrivită repetarea cursului, având satisfacția faptului că tot mai mulți oameni vor să fie tratați prin metode naturale, care stimulează propriile capacități de vindecare ale organismului, crescând astfel rezistența la boli și promovând și un stil de viață sănătos. Marea majoritate a participanților au fost mămici ale căror copii răcesc ușor și frecvent, problemă frecvent prezentă în colectivitățile de preșcolari. Pentru această categorie homeopatia este soluția optimă de fortificare a imunității și de tratare blândă a episoadelor acute care mai apar, oferind posibilitatea depășirii lor fără tratament antibiotic și ducând la rărirea infecțiilor respiratorii acute”, a menționat dr. Adrian Alecu.
Participanții la seminar primesc un cupon de reducere de 50% la o consultație homeopatică. Cursul va avea loc în sala de conferințe Info Kids, strada Căminului, nr. 52. „Potrivit unui studiu efectuat la nivelul statelor Uniunii Europene, 1 din 2 europeni apelează la medicina complementară, că vorbim despre acupunctură, chiropractică, homeopatie sau alte practici. În ceea ce priveşte homeopatia, pacienţii apelează la ea de obicei când au de-a face cu boli de sezon, gripe, răceli, alergii sau pentru a scăpa de neplăceri gastrointestinale, musculo-scheletale etc. Acest eveniment nu încurajează automedicația și neprezentarea la consultul medical. Este, în schimb, un imbold dat informării din surse acreditate și profesioniste. Participanții la acest eveniment primesc sugestii de tratament pentru bolile cele mai comune, în faza lor acută până e posibilă prezentarea la doctor”, au mai precizat organizatorii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Citand din clasici:

    „Assessments by the Australian National Health and Medical Research Council, the British National Health and Medical Research Council, and the Swiss Federal Health Office have each concluded that homeopathy is ineffective, recommending against the practice receiving any further funding.”

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE