ASA-Steaua încheie sezonul primei ediții cu play-off FC Municipal
  • admin
  • 0 comentarii
  • 627 Vizualizări

ASA-Steaua încheie sezonul primei ediții cu play-off

asaASA Târgu-Mureș va disputa ultima partidă din ediția play-off a Ligii I de fotbal, duminică, 8 mai, de la ora 21.00, pe teren propriu, cu formația FCSB (Steaua). Meciul dintre echipele care și-au disputat titlul de campioană în ediția trecută până în ultimele minute din ultima etapă nu mai are nicio miză de această dată. Sunt două echipe practic resemnate, cu marea dezamăgire pentru bucureșteni pentru ratarea titlului, cu o parțială mulțumire de partea mureșenilor, care au evitat cel puțin emoțiile retrogradării. Măcinată de probleme, ASA încheie practic în genunchi ediția, fără nicio victorie în play-off, cu echipă improvizată, alcătuită din mulți jucători debutanți și formule în care se află jucători care nu au evoluat împreună.

Bilanț general echilibrat, dezechilibru pe final de sezon

Noua ASA (inclusiv FC Municipal) întâlnește Steaua pentru a 12-a oară. Dintre cele 11 partide, 9 s-au disputat în campionat, una în Cupa României și una în Supercupă.

În cele două ediţii disputate între 2010 şi 2012, steliştii au învins de trei ori la rând, iar mureşenii o dată. A fost 1-0 pentru bucureșteni în primul an în ambele întâlniri, apoi 2-0 la Bucureşti în turul ediţiei următoare şi din nou 1-0 în retur, dar pentru tîrgumureşeni de această dată. Învingătorii ultimei dispute părăseau însă Liga I la finalul campionatului. La revenirea din 2014, ASA de această dată învingea în ambele întâlniri cu 1-0, scor repetat și în Supercupa disputată vara trecută la Constanța. Scorul general era 4-4 datorită partidei din Cupa României câștigată de bucureșteni cu 3-1 pe teren propriu în „16-imile” ediției 2012-2013. Primele rezultate de egalitate s-au înregistrat în sezonul actual. În cel regulat a fost 1-1 atât pe Arena Națională, cât și pe Cluj Arena, cu mureșenii în rol de gazde. În play-off însă, Steaua învingea cu 2-1 pe teren porpiu o echipă ASA aflată în mare criză, dar cu un autogol al mureșenilor pe final de partidă. Balanța s-a înclinat ușor în favoarea Stelei, cu 5 victorii la 4 și 2 remize, golaveraj 11-8.

Final de campionat calm în play-off, agitat în play-out

Înaintea ultimei etape a primei ediții în care se dispută turnee play-off și play-out, titlul și reprezentantele României în preliminariile Champions League au fost decise, Astra Giurgiu și FCSB (Steaua). La fel și ocupantele locurilor 5 și 6, Viitorul Constanța și ASA. În această ultimă etapă mai rămâne să fie decisă echipa care va ocupa ultima treaptă a podiumului. Duelul se dă între Pandurii și Dinamo, despărțite de un singur punct, în favoarea gorjenilor. Dacă aceștia cedează cu virtuala campioană pe teren propriu, celor de la Dinamo le este suficient un singur punct în meciul de pe teren propriu cu Viitorul pentru medaliile de bronz, dar locurile pentru preliminariile Europa League sunt decise în favoarea gorjenilor, care vor fi însoțiți de Viitorul și prima clasată în play-out.

Pentru acest loc lupta se anunță una acerbă. Aici mai sunt de disputat cinci etape, iar principalele favorite sunt CS U Craiova și CSMS Iași, aflate la egalitate de puncte. A treia clasată, CFR Cluj, deși penalizată și cu 10 puncte, se află la doar două puncte distanță, va disputa și finala Cupei României cu Dinamo, dar va fi o finală a două echipe fără drept de participare în competițiile europene. Șanse mai are și FC Botoșani, dar moldovenii se află la 5 puncte distanță. Aceeași diferență o au și față de locul care duce la barajul pentru evitarea retrogradării, care se dispută cu câștigătoarea barajului dintre ocupantele locurilor secunde din liga a doua. Dacă Petrolul Ploiești este resemnată deja, pentru evitarea celui de-al doilea loc care duce în Liga II și chiar a celui pentru baraj se află în luptă Concordia Chiajna, FC Voluntari și ACS Poli Timișoara, cu 24, 22, respectiv 19 puncte. Ultima dintre acestea va retrograda, una va susține baraj, iar prima rămâne în Liga I. Se anunță așadar un final foarte disputat doar în play-out.

Rezultatele etapei a IX-a din play-off

Steaua București         – Pandurii Tg. Jiu        1-1

Viitorul Constanța      – ASA Tg. Mureș        6-1

Astra Giurgiu              – Dinamo București    4-2

Programul ultimei etape

Vineri, 6 mai, ora 20.30

Dinamo București       – Viitorul Constanța

Sâmbătă, 7 mai, ora 20.30

Pandurii Tg. Jiu          – Astra Giurgiu

Duminică, 8 mai, ora 21.00

ASA Tg. Mureș – Steaua București

 

Clasamentul play-off

  1. Astra Giurgiu*                   9 7    1    1       20-  7   48
  2. Steaua                                 9 5    3    1       14-  7   40
  3. Pandurii Tg. Jiu*              9 2    6    1       10-  7   36
  4. Dinamo                               9 2    5    2         9-12   35
  5. Viitorul Constanţa            9 1    2    6       11-18   28
  6. ASA Tg. Mureş                  9 0    3    6         7-20   22

*-Au beneficiat de ajustare. La egalitate de puncte, au avantaj cele care nu au beneficiat de rotunjire.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE