Activităţi de prevenire şi combatere a infracţiunilor contra patrimoniului Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 317 Vizualizări

Activităţi de prevenire şi combatere a infracţiunilor contra patrimoniului

infractiuni

În conformitate cu Planul de Acţiune al Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Ordine Publică, la nivelul judeţului Mureş s-au organizat controale pentru verificarea respectării prevederilor legale privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Poliţiştii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au desfăşurat pe parcursul lunii aprilie 2016 acţiuni care au avut ca scop principal prevenirea şi combaterea infracţiunilor care aduc atingere patrimoniului deţinătorilor de valori, fiind desfăşurate de poliţiştii din compartimentele sisteme de securitate din cadrul municipiilor şi oraşelor şi poliţiştii desemnaţi din cadrul secţiilor de poliţie rurale.

În perioada desfăşurării acţiunii au fost verificate 118 obiective, respectiv 31 hiper/super marketuri, 2 centre de procesare, 21 de staţii de distribuire carburanţi, 8 casierii colectare, 30 de alte locuri de depozitare, 26 de autovehicule de transport valori şi 3 transporturi de valori organizate de Compania Naţională Poşta Română. „În urma neregulilor constatate au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 35.000 lei şi au fost încheiate procese-verbale în care s-au stabilit măsuri concrete ce urmează a fi luate de către administratorii sau conducătorii unităţilor, astfel încât să fie înregistrate progrese pe această linie iar poliţiştii responsabili vor urmări realizarea sarcinilor trasate. Poliţiştii de ordine publică au aplicat sancţiuni pentru lipsa planului de pază al transportului avizat, pentru utilizarea autovehiculelor neamenajate, lipsa personalului de pază înarmat, lipsa sistemelor electronice de securitate şi neasigurare cu pază. Menţionăm că astfel de controale vor fi desfăşurate şi în viitor pentru identificarea din timp a vulnerabilităţilor, aplicarea măsurilor legale în vederea diminuării factorilor de risc”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE