Home / Social / Reprezentanţii I.S.U. Mureş şi E.ON, profesori pentru elevii din Reghin

Reprezentanţii I.S.U. Mureş şi E.ON, profesori pentru elevii din Reghin

Distribuie

 

 

Aproape 60 de copii au fost premiaţi de voluntarii E.ON şi specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş pentru cunoştinţele dobândite în cadrul lecţiilor despre siguranţă desfăşurate la o şcoală din municipiu.

Reguli, recomandări şi îndrumări legate de utilizarea în condiţii de siguranţă a surselor de energie au fost împărtăşite, luni, 9 mai, elevilor din clasele a IV-a de la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din municipiul Reghin de către specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş şi cei ai E.ON România.

Copiii au fost receptivi la informaţiile venite din partea specialiştilor şi au demonstrat, în cadrul concursului „Eu ştiu”, desfăşurat la finalul orelor despre energie, că pot răspunde corect la toate întrebările. Elevii au fost premiaţi de voluntarii E.ON şi specialiştii ISU pentru modul în care şi-au însuşit cunoştinţele despre energie.

“A fost o experienţă de neuitat, alături de echipa de la E.ON şi I.S.U. Acum ştiu că trebuie să anunţ un adult în cazuri  deosebite. Am avut un concurs grozav şi am primit şi cadouri, însă ce contează este că am fost alături de ei şi am învăţat multe. M-am simţit minunat şi sper să mai vină pe la noi” a declarat Radiana C., elevă în clasa a IV-a.

„Ne-a plăcut prezentarea, pentru că am învăţat cum să ne pregătim pentru incendii sau cutremure. Mi-au plăcut şi filmuleţele care ne arătau cum să evităm firele de electricitate căzute la pământ şi ce să facem în cazul în care simţim miros de gaze”, a spus Andrada Ş. din clasa a IV-a.

Aceste acţiuni fac parte din campaniile comune de informare preventivă derulate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România, în baza parteneriatului existent între cele două instituţii.

Voluntari în 18 județe

Anul trecut, 2.800 de copii din 18 judeţe aflate în aria de activitate a E.ON au beneficiat de lecţii despre siguranţă susţinute de 120 de angajaţi E.ON, voluntari în cadrul acestui proiect.

Parteneriatul „Împreună pentru siguranţă” a fost încheiat în luna septembrie a anului 2012 şi în baza acestuia au fost implementate la nivel naţional două ample campanii: “F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, respectiv “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale”, prin intermediul cărora  circa 2 milioane de români au fost beneficiari direcţi ai mesajelor de siguranţă promovate.

În cele circa 33.000 de acţiuni derulate la nivel naţional pe subiecte despre siguranţă au fost distribuite peste 2,1 milioane de materiale de informare şi educare preventivă (afişe, flyere, stickere etc.).

Campaniile derulate şi-au propus nu doar să informeze şi să sensibilizeze populaţia, ci şi să schimbe, în timp, atitudinea şi comportamentul legat de utilizarea corectă a surselor de energie.

 

De asemenea, verificati

O echipă de la Școala Gimnazială Albești… la pas

Distribuie Chiar dacă tehnologia ajută foarte mult, din dorința de a renunța la limitele impuse …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.