”Văd înainte, antrenorule”, cu Mihai George Corui la Reghin Reghin
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 601 Vizualizări

”Văd înainte, antrenorule”, cu Mihai George Corui la Reghin

Antrenorul Mihai George Corui vine luni, 9 mai la Reghin pentru a-şi lansa volumul ”Văd înainte, antrenorule”, apărută la Editura Ecou Transilvan din Cluj Napoca. Lansarea va fi găzduită de Casa de Cultură a Tineretului ”George Enescu” din Reghin începând cu ora 18:00, şi se va bucura de prezenţa autorului Mihai George Corui, alături de Nadia Baciu, director Editura Ecou Transilvan, Felicia Lircă, dr. Remus Șipoș şi prof. Simina Cota. “Stilul în care sunt redate întâmplările cuprinse în această carte te duc de îndată cu gândul la un joc de baschet, în care construcţia ideii se face pe parcurs, în funcţie de coordonatele pe care le atinge jocul în desfăşurarea lui, uneori cu schimbări bruşte de tactică în abordare. Întâmplările redate de autor pot părea comune la prima vedere, însă textul doreşte să extragă esenţa acelor aspecte de viaţă care ar trebui să conteze prin prisma rolurilor pe care le poate juca omul pe terenul vieţii. Mihai George Corui nu prezintă în volumul său viaţa ca pe un joc de baschet şi nici regulile nescrise ale baschetului extrapolate în viaţă, cu toate că o mare parte din lucrări sunt construite pe scheletul solid al acestui sport, definitoriu de altfel pentru desăvârşirea personală a autorului”, scrie Mihaela Rascu, în prefaţa volumului.

Un cadou al inocenţei din tine pentru tine”

Cartea are în centrul atenţiei sportul, baschetul, un vis generos plin de dragoste , după cum îl denumeşte autorul în paginile cărţii. “Viaţa e un joc frumos!  Baschetul este, la rându-i, tot un joc, parte a vieţii, pentru mine personal, baschetul e însufleţire jucată pasional şi corect! Jocul de baschet este o expresie a bucuriei din interiorul tău, o ocazie pentru celebrare şi excelenţă, o mare oportunitate pentru a sărbători viaţa. De aceea, răutatea, ura şi îndârjirea opacă, lipsa fair-play-ului duce la moartea jocului. De asemenea, duce şi la moartea vieţii din tine. Baschetul este un organism viu care creşte în tine şi se materializează în fantezia ta de pe teren. Baschetul e un VIS. Un jucător de baschet este acela care joacă întâi jocul în imaginaţia şi inteligenţa inimii sale, iar abia după aia îl manifestă în teren, în faţa spectatorilor. Baschetul este un giuvaer preţios pe care îl păstrezi în inimă şi-l dăruieşti echipei tale, familiei, arbitrilor, antrenorilor, publicului în general, lumii. Toţi participă la jocul tău fenomenal. Din această cauză, când un copil joacă baschet, el aduce părinţilor săi un imens cadou, adesea neobservat, un preaplin al inimii sale pure, dat spre cadou lumii întregi. Precum un trandafir galben, baschetul e un cadou al inocenţei din tine pentru tine. Baschetul e generos. Baschetul e dragoste!”, spune Mihai George Corui.

Tribut adus celor care iubesc sportul

Reghinenii sunt aşteptaţi la un nou moment de suflet adus de Mihai George Corui, transpus într-o care avându-l ca şi personaj principal nu atât baschetul cât mai ales copilul din interiorul fiecăruia. “Această culegere de povestiri este un tribut adus de către mine celor care iubesc baschetul, dar și sportului în general, celor care în adâncul sufletului sunt încă copii, acelora cărora nu le e rușine să fie inocenți din nou. Povestirile mele cuprind unghiuri de vedere din diferite domenii ale spectrului vieții de zi cu zi , nu doar baschetul, ci și trăiri variate ale omului și complexului registru emoțional al ființei umane, majoritatea dintre povești însă, au baschetul ca fir conductor. Consider baschetul o imensă oportunitate pentru eliberarea din ființa-ți a tot ce e mai bun în tine-copilul interior”, afirmă Mihai George Corui, autorul cărții.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE