După sărbătorile pascale, numărul căsătoriilor s-a triplat Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 169 Vizualizări

După sărbătorile pascale, numărul căsătoriilor s-a triplat

 

Tinerii care doresc să-și unească destinele au luat cu asalt Starea Civilă Mureș, odată cu încheierea celui mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi importante. Postul Mare a durat patruzeci de zile, la care s-a adăugat săptămâna Patimilor, iar odată ce s-a încheiat, ofițerii de stare civilă lucrează la foc automat, atât sâmbăta și duminica, dar și în cursul săptămânii, pentru cei care doresc să se căsătorească civil într-o zi lucrătoare.

De la începutul anului în curs până la data de 9 mai, la  Serviciul Stare Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Tîrgu-Mureş s-au încheiat 184 de căsătorii, mai mult cu 7, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. ”Dacă din ianuarie până la sfârșitul lunii aprilie am avut câte 5 căsătorii încheiate pe săptămână, după sărbătorile pascale avem în jur de 15-20 săptămânal, programate pentru următoarele luni” ne spune jrs. Vasile Covaciu, șef serviciu. Programările se întind și până în luna octombrie, dat fiind și întoarcerea acasă, în concedii, a tinerilor plecați să își facă un rost prin țări străine. De la depunerea actelor, căsătoria poate fi încheiată în a zecea zi în care se include şi data depunerii declaraţiei de căsătorie. ” La depunerea actelor, viitorii miri pot solicita celebrarea căsătoriei în limba lor maternă. În data de 14 mai, spre exemplu, avem programate 15 căsătorii, din care 7 sunt în limba maghiară” mai adaugă jrs. Vasile Covaciu.

În cursul anului trecut, 834 de căsătorii s-au încheiat la Primăria municipiului Tîrgu Mureș, cifră estimată și pentru anul acesta. Anual, sunt operate în jur de 400 de divorțuri.

Ofițerul de stare civilă constată desfacerea căsătoriei, prin divorț pe cale administrativă, dacă soții sunt de acord cu divorțul și nu au copii minori, născuți din căsătorie sau adoptați.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE