Home / Sport / Micuțele handbaliste de la Pegasus, la turneul final

Micuțele handbaliste de la Pegasus, la turneul final

Distribuie

Trecută cu emoțiile debutului de faza grupelor zonale, echipa handbalistelor junioare V (minihandbal) ale Clubului Sportiv Pegasus Târgu-Mureș (rezervat fetelor născute în anul 2005 și mai mici) au obținut luna trecută calificarea la faza semifinală. Disputat la sfârșitul săptămânii în localitatea Baia Mare, turneul semifinal a fost o mare reușită pentru echipa pregătită de antrenoarele Biro Zita și Andreea Luca, aceasta reușind o premieră pentru istoria clubului, calificarea la turneul final.

Faza semifinală a aliniat la start cele mai bune opt echipe din județele Satu Mare, Maramureș, Bihor, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita și Mureș, unele dintre reprezentantele acestor județe fiind eliminate la faza precedentă, cea zonală. Micuțele dar inimoasele handbaliste de la Pegasus și-au continuat parcursul foarte bun din etapele anterioare ale competiției, reușind ca la prima lor participare în Campionatul Național să se califice pentru ultima etapă a competiției, care va reuni cele mai bune 16 echipe de Minihandbal feminin din România, în cadrul Festivalului Național organizat de Federația Româna de Handbal în perioada 23-26 iunie.

 

Speranțe pentru generațiile viitoare

Clubul Sportiv Pegasus, condus de președintele Sebastian Haidu se alătură astfel celorlate cluburi târgumureșene care sunt preocupate de revigorarea handbalului feminin mureșean, cânda de mare tradiție. Cu atât mai mult, cu cât singura echipă de senioare a județului, SC Mureșul a reușit să promoveze pentru un singur sezon în Liga Națională, dar cu prea puține jucătoare localnice, părăsind prima scenă fără să obțină vreun punct, după care au încheiași sezonul din Divizia A în subsolul clasamentului.

Această performață a fost obținută cu următorul lot de jucătoare: Amalia Nicula, Tania Simon (portari), Mara Covrig, Teodora Savisca, Ariana Bungărdean, Maia Soare, Babos Noemi, Paula Bunea, Cristina Simon, Marton Evelyn, Sonia Bendriș, Alexia Lazăr, Giulia Totolici, Daria German, Nicoleta Crișan, Andreea Pop, Daria Cucuta, Crista Stan (jucătoare de câmp).

 

De asemenea, verificati

Bernadette Szocs, în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice

Distribuie Mureșeanca Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu ies învinși din semifinala KO2, dar lupta pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.