Home / Social / Premianții concursului ”Vreau să fiu actor!”

Premianții concursului ”Vreau să fiu actor!”

Distribuie

 

Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Catedra de Limba şi literatura română a  Liceului Teoretic Gheorghe Marinescu au organizat, la finalul săptămânii trecute, Festivalul Județean de Teatru școlar – Liceu, intitulat ”Vreau să fiu actor!”. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură Mihai Eminescu, unde au fost prezente opt trupe de teatru, trei de la Liceul Pedagogic Mihai Eminescu, două trupe de la Colegiul Naţional Unirea şi câte o trupă de la Liceul Teoretic Gheorghe Marinescu, Colegiul Economic Transilvania, Colegiul Naţional Alexandru-Papiu Ilarian.

Din juriu au făcut parte Delia Bălaşa, actriţă la Teatrul Naţional, prof.dr. Diana Niţulescu, inspector şcolar pentru educaţia permanentă, prof. dr. Melinda Crăciun, de la Colegiul Agricol Traian Săvulescu şi prof. Andreea Togănel, de la Liceul Tehnologic Avram.

Potrivit informațiilor oferite de prof. Cristina Matei, urmărind omogenitatea trupei, armonizarea interpretării actorilor, talentul actoricesc, stăpânirea limbajului scenic, impresia artistică, inclusiv folosirea figurilor de stil, impactul personal și costumația, juriul a decis să acorde o menţiune piesei ”Crize” interpretată de trupa de teatru a Colegiul Economic Transilvania, locul al treilea piesei ”Diplomaţie” pusă în scenă de elevii de la Colegiul Naţional Alexandru-Papiu Ilarian, locul al doilea piesei ”Un bărbat cu pălărie” interpretată de elevii de la Liceul Teoretic Gheorghe Marinescu, iar locul întâi şi trofeul concursului au revenit trupei de la Colegiul Naţional Unirea cu piesa ”Dresoarea de fantome”.

Premiul special al juriului a fost acordat elevilor de la Liceul Pedagogic Mihai Eminescu, piesa ”Abatorul de hârtie”.

Au fost acordate și premii speciale, Premiul pentru simpaticul/simpatica John obţinut de eleva Cristiana Mateiu de la Liceul Teoretic Gheorghe Marinescu şi Premiul pentru excelenţă actoricească obţinut de eleva Iulia Costea de la Colegiul Naţional Unirea.

”Prima ediţie a concursului a devenit o provocare atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. Reuşita ei s-a datorat pasiunii pentru teatru atât a doamnelor profesoare de Limba şi literatura română, Cristina Matei şi Ancuţa Paşcan, cât şi a elevilor Cristiana Mateiu, Roxana Hărţăgan, Klaus Lazăr, XIA, Mădălina Veliche, Silviu Pogăcean, XA, Diana Moldovan, XB. Mulţumiri pentru cuvintele din deschidere sunt  adresate domnului director, prof. Cristian Vulc, dar şi colegilor pentru prezenţa şi gândurile bune,  director adj, prof. Gabriel Grozav şi prof. Eva Kontek” menționează prof. Cristina Matei.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dr. Rădeanu Iulia-Maria. ” Încet, ne apropiem de un număr de 70 de copilași care poate astăzi nu ar fi existat”

Distribuie Promovarea Asociației Generații Iubite și Octrotite (GIO), chiar dacă am face-o săptămânal, tot nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.