Valeriu Steriu, lider UNPR: „Ne propunem să fim al treilea partid al României!” Politic
  • alex.toth
  • 1 comentarii
  • 286 Vizualizări

Valeriu Steriu, lider UNPR: „Ne propunem să fim al treilea partid al României!”

valeriu steriu

Prezent vineri, 6 mai, în incinta Ansamblului Artistic Profesionist „Mureşul” din Târgu-Mureş, la evenimentul de lansare a candidaţilor progresişti din judeţul Mureş, liderul Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Valeriu Steriu, a acordat un scurt interviu cotidianului Zi de Zi, prilej cu care a vorbit despre importanţa alegerilor locale din acest an.

Reporter: La nivelul municipiului Târgu-Mureş s-au înscris în cursa electorală cinci candidaţi români pentru funcţia de primar, unul dintre aceştia fiind candidatul Partidului Social Democrat, formaţiune cu care UNPR are o alianţă politică. Din ce considerente UNPR a decis să susţină candidatura actualului primar Dorin Florea?

Valeriu Steriu: În mod real, prioritar este atunci când vedem că o comunitate progresează şi când vedem că într-adevăr există soluţii şi proiecte pe termen lung nu avem niciodată în plan ca rolul politic pe care îl avem ca şi partid să împiedice dezvoltarea acestei spunem noi comunităţi aşezate pe o traiectorie. Şi din acest punct de vedere, faptul că în mod real oraşul Târgu-Mureş în ultimii zece ani a înflorit putem spune, a căpătat o altă direcţie, ne-a făcut să susţinem continuarea acestei realizări. Pe de altă parte, aş putea spune colaborarea bună pe care a avut-o ca medic domnul preşedinte Puiac (Claudiu Puiac, preşedintele UNPR Mureş – n.r.) cu medicul Florea (Dorin Florea, actualul primar al municipiului Târgu-Mureş – n.r.), se cunoşteau în mod real din lumea aceasta a medicilor, a generat un loc bun de comunicare şi un loc de unde să poată genera startul unei simbioze de proiecte şi în plan politic. Cred că alegerea respectivă făcută de domnul Claudiu Puiac, pentru că responsabilitatea la nivel naţional este a mea, dar pe fiecare judeţ în parte fiecare candidat sau fiecare preşedinte de organizaţie îşi alege destinul şi răspunde în faţa noastră, la nivel central, pentru cum a performat în această campanie. Din acest punct de vedere, domnul Claudiu Puiac a găsit o variantă prin care în mod real să atacăm cu şanse de succes în a avea un primar susţinut de noi în continuare în municipiul reşedinţă de judeţ.

Rep.: La nivel naţional, pentru alegerile locale v-aţi propus un scor format din două cifre, de peste 10%. Care e targetul electoral în ceea ce priveşte judeţul Mureş?

V.S.: La nivel naţional vrem nu neaparat un scor, ci ne propunem să continuăm să fim al treilea partid al României. Astăzi ne poziţionăm aici şi prin numărul de membri, dar şi prin numărul de parlamentari. Vrem şi în plan politic pe ceea ce înseamnă alegeri locale, şi aici m-aş referi în primul rând la numărul de consilieri judeţeni, dar şi la numărul de primari şi de consilieri locali. Vrem pe toţi aceşti indicatori să arătăm că rămânem al treilea partid. Evident, dorinţa noastră este să fim cât mai aproape de un scor din două cifre, şi dacă s-ar putea acesta să fie pe fiecare judeţ. Sunt, într-adevăr, zone mai ales în Transilvania unde votul pe criterii etnice nu permite uneori realizarea unei performanţe în acest sens, mai ales pentru un partid destul de tânăr cum ne considerăm noi, un partid care săptămâna trecută a împlinit şase ani. Cu toate acestea, organizarea foarte bună poate să îţi genereze un rezultat pe măsură şi simpla includere a unor persoane respectate în comunităţile locale de multe ori îţi generează un succes într-o campanie. Sunt convins că selecţia şi ceea ce a însemnat partea de orientare a oamenilor pe liste făcută de organizaţia UNPR a judeţului Mureş a fost la fel de bine făcută ca în toată ţara şi tocmai de aici pleacă optimismul nostru pe această campanie.

Rep.: Care e importanţa alegerilor locale din 5 iunie pentru UNPR?

V.S.: Pentru noi, ca partid, reprezintă fără îndoială un nou test electoral pe care îl vom da. Avem şase ani de existenţă ca partid, în urmă cu patru ani am trecut printr-o confruntare similară la nivelul alegerilor locale, la vremea respectivă obţinând 5 procente şi având de înfruntat adversari precum USL, proaspăt înfiinţată. De atunci, UNPR a mers în alegerile europarlamentare, în alegerile generale şi în alegerile pentru Preşedinţia Românei întotdeauna cu alţi parteneri. De data aceasta, la nivel naţional, în proporţie de 90% UNPR merge singur şi vrem să vedem într-adevăr care e forţa noastră care a rezultat după patru ani de construcţie şi în aceşti patru ani am avut şi perioade în care am fost la guvernare sau perioade cum e acest ultim an în care am fost prezenţi doar în Parlament.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Chiar nu am nimic nu Steriu, dar locul 3 deocamdata este ocupat de ALDE si asta daca nu creste peste PD-L-ul lui Gorghiu .

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE